Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Τι ψήφισαν οι βουλευτές της Φλώρινας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο χθες το βράδυ, μετά και την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε 15 άρθρα του.
Στην ονομαστική ψηφοφορία σχεδόν όλα τα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους
(από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο 81 για τη δημοτική αστυνομία, καθώς και η απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη.
"ΝΑΙ" ψήφισε για το πολυνομοσχέδιο ο Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ ο Θανάσης Γερμανίδης "ΟΧΙ". 

12 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΘΗ. Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΦΙΛΟ ΑΛΛΑ Η ΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΘΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ; ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΣΑΝ ΦΙΛΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ Ή ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΣΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ. ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ. ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΓΕΥΤΗΚΕ ΤΗ "ΦΙΛΙΑ" ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O KYΡΙΟΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΠΕ ΞΑΝΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ "ΝΑΙ" ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΩΣΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απολύσεις πολλές φορές γίνονται μπούμερανκ ξέρετε. Έρχεται ένα άλλο κόμμα και διώχνει όλους τους τελωνειακούς για παράδειγμα....καπίτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στάθη. Δεν κατάγεσαι από μεγάλο «τζάκι». Είσαι παιδί ταπεινής καταγωγής. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά γιατί τα εκδηλώνεις με λανθασμένο τρόπο; Είσαι τόσο απόλυτα πεπεισμένος ότι η τακτική του «ΝΑΙ σε όλα» βοηθάει τους συνανθρώπους σου; Είσαι σίγουρος ότι ο περιορισμός του εισοδήματος κάποιου, θα τον βοηθήσει μελλοντικά να ζήσει καλύτερα; Είσαι βέβαιος ότι η απώλεια της εργασίας κάποιου, του εξασφαλίζει ένα αύριο με καλύτερες συνθήκες ζωής; Είμαι βέβαιος ότι η απάντησή σου σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ΟΧΙ. Τότε γιατί ψηφίζεις όπως ψηφίζεις; Μόνο για τη δική σου πολιτική εξασφάλιση; Τόσο πολύ έχεις αλλάξει; Πως κοιμάσαι το βράδυ; Όταν θα μεγαλώσει το παιδί σου και θα σε ρωτήσει ποιος ευθύνεται για το κατάντημα της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνει, τι θα απαντήσεις; Σκέψου κάποια στιγμή σαν Στάθης και όχι σαν βουλευτής που τον απασχολεί μόνον η επανεκλογή του. Ένας φίλος σου από τα παλιά, αλλά … ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά σας κάνει ο Σταθίκας , να μάθετε να τον ψηφίζετε επί 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις , βουλώστε τώρα λοιπόν , όλο και κάποια εξυπηρέτηση θα σας έχει κάνει για να τον ψηφίζετε συνέχεια....

      Διαγραφή
    2. Γιατι μονο ο Σταθης ειναι ραγιας και γιουσουφακι της κομματικης πειθαρχιας?Ολοι οι υπολοιποι υποψηφιοι πιστευετε οτι θα ειχαν τα α.....α να σηκωσουν αναστημα?

      Διαγραφή
  6. Νομός Φλώρινας: Κάτω τα κεφάλια... όπως πάντα. Να τολμήσω να ρωτήσω όλους τους προηγούμενους; Δηλ. εσείς οι φίλοι του Στάθη, θα τολμήσετε να ψηφίσετε Γερμανίδη στις επόμενες εκλογές; Αφού ο άνθρωπος ψήφησε ΟΧΙ σε όλα, για το συμφέρον των πολιτών;
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα λόγια είναι καλά αλλά μετράνε περισσότερο οι πράξεις. Όταν έρχεεται ο Στάθης στη Φλώρινα δε βλέπω να εκδηλώνετε αυτή η δυσαρέσκεια. Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να τον απομονώσουμε όλοι και όχι κάθε φορά που τον βλέπουμε στο δρόμο να τον χαιρετάμε σαν να μη τρέχει τίποτα. Πρέπει να αισθανθεί ότι είναι ανεπιθύμητος σε αυτήν την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 10.45 κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει λογαριασμό τι και ποιόν ψηφίζει και γιατί. Απευθυνόμαστε στο βουλευτή και το θέμα της δικής μας ψήφου δε σε αφορά. Πάψε να συμπεριφέρεσαι σαν "κατινίτσα" της γειτονιάς. Κίτσο λειτουργείς σαν φερέφωνο του Γερμανίδη. Μήπως μόνον ο Γερμανίδης ή το κόμμα του ψήφισε ΟΧΙ; Υπάρχουν και άλλες επιλογές σε κόμματα και πρόσωπα. Πρόσεξε εσύ ο αντισυστημικός γιατί ψηφίζοντας το κόμμα του Γερμανίδη, ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ. Εκτός αν δεν έχεις καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα γνωστά ποσοστά μετά την μετακόμιση όλων των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εκεί. Οι ίδιοι θα κάνουν κουμάντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το ποστ.

    Γιατί οι φίλοι του κυρίου Κωνσταντινίδη που τον συμβουλεύουνε και απαξιώνουν τις πολιτικές του επιλογές, δεν ποστάρουν επώνυμα..?

    Όταν τον ένιωθαν και τον αποκαλούσαν φίλο, ήταν επειδή ταυτίζονταν με τις πολιτικές του απόψεις, όχι μόνο του ιδίου, αλλά και του κόμματος στο οποίο συμμετέχει (υπάγεται) και την ιδεολογία(συμφέροντα) που αυτό πρεσβεύει..?

    Αλήθεια, εσείς οι φίλοι του Στάθη, υπήρξατε φίλοι του επειδή ταυτιστήκατε με την ταπεινή καταγωγή του, ή συμφωνούσατε στα σημεία και στα επιχειρήματα των πολιτικών του αντιλήψεων..? Είχατε κάτσει στο ίδιο τραπέζι, παγκάκι, πεζοδρόμιο και είχατε συμφωνήσει ότι πρέπει να αποκρατικοποιηθούν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια στο όνομα της «ανάπτυξης»..?

    Αν ναι, τότε κακώς διαμαρτύρεστε.

    Αν όχι, τότε θα έπρεπε να έχετε καταλάβει από καιρό (πολύ καιρό) ότι ο φίλος σας είναι αφερέγγυος (για να μην πω καμιά σκληρότερη κουβέντα), ότι τα συμφέροντα τα οποία υπηρετεί μόνο το δικό σας καλό δεν σέβονται (εκτός από καμιά σπόντα, σχέση βασιλικού και γλάστρας) και ακόμα και τότε, πάλι άδικα διαμαρτύρεστε διότι: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις πάλι του κλέφτη... κάτι δεν πάει καλά με... το νοικοκύρη.

    Αλλά δυστυχώς, η πραγματικότητα μάλλον βρίσκεται σε μία τρίτη περίπτωση, αυτήν που σας θέλει να τον ψηφίζετε για κάποιο ρουσφετάκι, κάποιο βόλεμα, κάποιο «δικό μας παιδί βρε αδελφέ, μεταξύ μας τώρα, θα σε ψηφίσω εγώ, κάνε κάτι και για μένα»...
    Με τον τρόπο αυτό, δώσατε και «ηθικό» άλλοθι σε έναν άλλο «εκφραστή» της δημοκρατίας μας και ξεστόμισε το περίφημο «μαζί τα φάγαμε»...

    Στον φίλο Ανώνυμο 19 Ιουλίου 2013-10:08 π.μ, που απευθύνεται στον αγαπητό Κίτσο.

    Είναι νομίζω ξεκάθαρα κυνική και ρητορική η τοποθέτησή του αγαπητέ μου φίλε ανώνυμε. Το γεγονός ότι ο κάθε κύριος Γερμανίδης μπορεί να βρίσκεται σε έναν πολιτικό χώρο που δεν εμπιστεύεστε για χίλιους δυο λόγους, δε δικαιολογεί την ψήφο σε μία παράταξη που εδώ και 40 σχεδόν χρόνια παίζει τον καλό/κακό μπάτσο με το ΠΑΣΟΚ, έχει φέρει τους συμπολίτες σας στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ενυπόγραφα και παρά τις όποιες προεκλογικές και προγραμματικές της δηλώσεις, έχει υποθηκεύσει-παραχωρήσει τον δημόσιο πλούτο και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας σε κάποιους αόριστους δανειστές-εταίρους.
    Αυτό που επισημαίνει ο φίλος Κίτσος, είναι δυστυχώς η πεποίθηση που έχουμε όλοι οι άνθρωποι που δεν υποστηρίξαμε αυτά τα 40 χρόνια το παραπάνω νταραβέρι, ότι όταν και αν έρθει η στιγμή, ο φόβος και τα αντανακλαστικά (μαζί με κάποιες υποσχέσεις), θα σας κάνουν να ξαναψηφίσετε τον φίλο Στάθη, κοιτώντας και πάλι τη βολή σας, ξεχνώντας την τωρινή σας δυσαρέσκεια και θα μας καταδικάσετε όλους σε περαιτέρω εξαθλίωση, σε φυγή στο εξωτερικό, ή ακόμα και την αυτοκτονία.
    Διότι, ο κάθε κύριος Γερμανίδης, δε μπορεί, και αυτός ίδιος είναι...
    Με τα παραπάνω «σας» δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς αγαπητέ ανώνυμε 10:08 π.μ, μιας και δε σας γνωρίζω αλλά και επειδή από την τοποθέτησή σας δεν καταλαβαίνω που βρίσκονται οι ιδεολογικές σας πεποιθήσεις. Αν όμως η επιλογές σας στον σταυρό οδηγήθηκαν από κάποια ιδιωτική υπόσχεση, τότε ο φίλος Ανώνυμος 10:45 έχει κάθε δίκιο να σας ζητά τον λογαριασμό, διότι αυτήν τη σχέση πελατειακού κράτους είναι που την πληρώνουμε όλοι μας.
    Απευθύνομαι σε όσους ψηφίσαν τον φίλο Στάθη λοιπόν, όχι για τις φιλελεύθερες απόψεις του, αλλά επειδή τους έταξε κάποια προσωπική εξυπηρέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή