Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τα Πρωτόκολλα της Σιών

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Τα Πρωτόκολλα των Πρεσβυτέρων ή Σοφών της Σιών αποτελούν ένα κείμενο λίγων δεκάδων σελίδων που περιέχει 24 άρθρα όπου καταγράφονται μέθοδοι ανάπτυξης και εδραίωσης της παγκόσμιας κυριαρχίας από τους λεγόμενους Σιωνιστές, μια υποκατηγορία της ευρύτερης εβραϊκής φυλής. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 100 χρόνια και κατά πολλούς
ανήκουν στις θεωρίες συνομωσίας καθώς η πηγή τους είναι ασαφής και στρέφονται εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας. Ανεξάρτητα όμως του πλαισίου αναφοράς τους, αποτελούν πρωτοφανείς μαρτυρίες συγκεκριμένων μεθόδων πολιτικής εξουσίας που εφαρμόζονται στην κοινωνία καλυμμένα ή φανερά και πρόσφατα έχουν πάρει εκκρηκτικές διαστάσεις.

Το όλο κείμενο βασίζεται στη διάκριση του "περιούσιου λαού" των σιωνιστών από τον υπόλοιπο κόσμο και αναφέρεται επανειλημμένα και επιδεικτικά στην κατωτερότητα του δεύτερου ως μειωμένης νοημοσύνης και ελλειπούς μόρφωσης. Στο πρώτο πρωτόκολλο αναλύεται το βασικό δόγμα της ανάληψης κυριαρχίας τονίζοντας ότι η πολιτική και κοινωνική ελευθερία είναι αδύνατη και αποτελεί μόνο ψευδαίσθηση του λαού. Στα επόμενα πρωτόκολλα αναπτύσονται διεξοδικά μηχανισμοί που εφαρμόζονται για τη βαθεία, μόνιμη και μη αντιστρεπτή πνευματική και ψυχική υποδούλωση ουσιαστικά όλης της υφηλίου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η μετατροπή του υλισμού σε θρησκεία (Πρωτόκολλο 4), ο φόβος των παγκόσμιων πολεμικών συρράξεων (7), η παροχή ελεγχόμενης παιδείας (9) και εκπαίδευσης (16), ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης (12), η καταστολή κοινωνικών επαναστάσεων (15) και η επιβολή χρεών και φόρων (21). Τα παραπάνω οδηγούν στην αδρανοποίηση της κοινωνικής φύσης του ανθρώπου και στο μονόδρομο της επιβολής ενός απολυταρχικού καθεστώτος που θα ηγείται μία κατευθυνόμενη κυβέρνηση πίσω από μία επίφανση δημοκρατίας και ελευθερίας (Πρωτόκολλα 8, 15 και 19).

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα αποσπάσματα:

"Οι άρχοντες, που θα τους εκλέγουμε εμείς από την τάξη του λαού ανάλογα με το δουλικό χαρακτήρα τους, δε θα είναι πρόσωπα προετοιμασμένα για τη διακυβέρνηση της χώρας" (2)
"Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες και οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού." (3)
"Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος." (3)
"Θα οικειοποιηθούμε τη φυσιογνωμία όλων των κομμάτων, όλων των τάσεων και θα τη διδάξουμε στους ρήτορές μας που θα μιλάνε τόσο πολύ, ώστε όλος ο κόσμος θα απαυδήσει ακούγοντάς τους." (5)
"Για την εξασφάλιση της κοινής γνώμης στα χέρια μας, πρέπει να την κάνουμε περίπλοκη, εκφράζοντας από διάφορα μέρη και για πολύ χρόνο τόσες αντιφατικές γνώμες" (5)
"Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος." (6)
"Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση. Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας." ( 9)
"Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα μέσα από τους χρωματιστούς φακούς των γυαλιών τα οποία βάζουμε μπροστά στα μάτια τους" (12)
"Όλοι εκείνοι που ονομάζουμε φιλελεύθερους είναι αναρχικοί, αν όχι έμπρακτα, τουλάχιστον ως προς τη σκέψη. Ο καθένας τους επιδιώκει τις φαντασιοπληξίες της ελευθερίας και καταλήγει στην αναρχία, διαμαρτύρεται απλά γιατί του αρέσει να διαμαρτύρεται." (12)
"Όταν τέλος αρχίσουμε να βασιλεύουμε μετά από πραξικοπήματα οργανωμένα παντού την ίδια μέρα, ύστερα από την οριστική ομολογία της μηδαμινότητας όλων των υφισταμένων Κυβερνήσεων θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν συνομωσίες εναντίον μας." (15)
"Θα καταργήσουμε κάθε ελεύθερη μόρφωση." (16)
"Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε διδασκαλία με εικόνες και που θα μεταβάλλει τον κόσμο σε υπάκουα ζώα" (16)
"Στο πρόγραμμα μας το ένα τρίτο των υπηκόων μας θα επιβλέπει τους άλλους από καθήκον, για να υπηρετήσουν το Κράτος με τη θέλησή τους. Δε θα θεωρείται τότε ατιμία να είναι κάποιος κατάσκοπος και καταδότης. Απεναντίας αυτό θα είναι αξιέπαινο, οι αβάσιμες όμως καταγγελίες θα τιμωρούνται σκληρά, για να μη γίνεται κατάχρηση αυτού του δικαιώματος." (17)
"Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των ανθρώπων." (20)
"Προκαλέσαμε οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία." (20)
"Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, ο κόσμος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να μεταβιβάζει το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη του κόσμου διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και ο κόσμος άρχισε να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας." (20)
"Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος." (21)
"Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό." (22)
"Και για να γνωρίζει και να αγαπά ο λαός το Βασιλιά του, είναι αναγκαίο αυτός να συνεννοείται με τους υπηκόους του στις δημόσιες πλατείες. Αυτό επιφέρει την αναγκαία ένωση των δύο δυνάμεων, τις οποίες έχουμε χωρίσει σήμερα με τον τρόμο. (24)


Τα παραπάνω γράφτηκαν το 1903 και οποιαδήποτε ομοιότητα με τη σημερινή εποχή δεν είναι τυχαία.

3 σχόλια:

  1. Καπιταλισμός-Νεοφιλελευθερισμός λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι... και κεφάλαιο-πλουτοκρατία. Έτσι, γενικώς και αορίστως. Σαν να μην υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις!
      Ορίστε μία διεύθυνση, όπου οι θαμώνες της, εκτελώντας άνωθεν –εξ αρχής σιωνιστικές– εντολές, έχουν δώσει στον Καπιταλισμό-Νεοφιλελευθερισμό τη σημερινή του μορφή: Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Περισσός, Νέα Ιωνία Αττικής, Ελλάδα.

      Και μία ηλεκτρονική διεύθυνση με ονόματα. Ο κατάλογος είναι ελλιπής, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να εμφανίζεται το όνομά τους πουθενά. Με την έρευνα, όμως, και με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα, τίποτε δεν μένει κρυφό. Μιλάμε για τα βασικά...
      http://www.bilderbergmeetings.org/governance.html
      Κι άλλη μία:
      http://www.bilderbergmeetings.org/former-steering-committee-members.html

      Διογένης

      Διαγραφή
  2. Το πότε και από ποιον/ους γράφτηκαν τα "πρωτόκολλα" είναι άγνωστο. Κείμενα με παρόμοια θεματολογία, ακόμα και με αυτούσια αποσπάσματα των "πρωτοκόλλων", κυκλοφορούν από τον 19ο αιώνα. Πάντως είναι ανατριχιαστικά, ιδίως αν έχει κάποιος κατά νου ότι γράφτηκαν τουλάχιστον πριν από έναν αιώνα.

    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή