Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

5 "δικά μας" κρασιά που μας έκαναν περήφανους…

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μεγάλων καλοκαιρινών διαγωνισμών στην Γερμανία, όπου σημαντικές οινοποιίες από  όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν με
τα κρασιά τους, με στόχο την διάκριση.
Η Φλωρινιώτισα οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη –Ρούφα συμμετείχε με 5 κρασιά από 3 διαφορετικά οινοποιεία σε δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς. Το αποτέλεσμα : 3 χρυσά μετάλλια και 2 ειδικές διακρίσεις από 3 κρασιά του Αμυνταίου και 2 αργυρά μετάλλια από 2 κρασιά της Καστοριάς. Συγκεκριμένα  στον διαγωνισμό  WSAG στην Γερμανία ,το Κτήμα Καρανίκα από την Λεβαία Φλώρινας του Χάρτμαν Λώρενς κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια με τον αφρώδη οίνο ΚΑΡΑΝΙΚΑ BRUT και με το λευκό Ασύρτικό TERA LEVEA. Στις ειδικές κατηγορίες και τα δύο κρασιά βαθμολογήθηκαν με τις υψηλότερες βαθμολογίες από όλα τα κρασιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό!
Στον άλλο μεγάλο διαγωνισμό Berlin Wine Trophy στο Βερολίνο το κρασί Μύλος της οινοποιίας Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου, από τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας για δεύτερη συνεχή χρονιά κατακτάει το χρυσό μετάλλιο, ενώ το λευκό Άσπρη Πέτρα  και το ερυθρό Κόκκινη Πέτρα  του Κτήματος Στεργίου από την Καστοριά, σε δύο πολύ δύσκολες κατηγορίες κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Η οινολόγος περήφανη δήλωσε, ότι είναι σημαντικό  σε δύσκολες χρονιές να κρατάμε την ελληνική σημαία ψηλά! Στην συνέχεια  ευχαρίστησε τους οινοποιούς αλλά και το προσωπικό των εταιριών για την άψογη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου