Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

70 χρόνια από τον απαγχονισμό 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη



Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη μαύρη  επέτειο απαγχονισμού 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη Φλώρινας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων πατριωτών, δηλώνει τη
σταθερή προσήλωσή του στα αγαθά της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας.
Η πράξη αυτή αποτελεί μια ακόμη θηριωδία του κατοχικού στρατού. Η θυσία των συμπατριωτών μας είναι πράξη αντίστασης, η οποία θα πρέπει να σηματοδοτεί τους αγώνες ενάντια σε κάθε φασιστική και ιμπεριαλιστική δύναμη που επιδιώκει  την άμεση ή έμμεση υποταγή της χώρας μας.
Η επέτειος αυτή δεν ξυπνά μόνο πικρές μνήμες. Αποτελεί επέτειο μνήμης ενάντια στη λήθη που καθηλώνει τα πατριωτικά αισθήματα. Αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν σε όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουμε τους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Σήμερα, που η χώρα μας συνεχίζει να υποτάσσεται στις μνημονικές δεσμεύσεις και ζει σε οικονομική κατοχή ως αποικία χρέους, επιβάλλεται η κάθε μορφή αντίστασης μέσα από λαϊκούς αγώνες. Η άμεση ενεργοποίηση όλων των Ελλήνων κρίνεται αναγκαία, ώστε μέσα από συλλογικούς αγώνες να ανατραπεί η καταστροφική και αντιεθνική πολιτική της υπάρχουσας εθελόδουλης και υπόδουλης μνημονιακής  κυβέρνησης.
Το μήνυμα της θυσίας των πατριωτών στην Κλαδοράχη είναι διαχρονικό. Όπως έχει δείξει η ιστορία, μόνο μέσα από αγώνες και θυσίες κερδίζεται η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός λαού.
Ένας λαός που αγωνίζεται μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι, γιατί οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε δίνονται.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. Κύριοι και κυρίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όλοι οι αγνοί και μη εξαρτώμενοι κομματικά πατριώτες, καταδικάζουν ως θηριωδία τον απαγχονισμό των συμπατριωτών μας στην Κλαδοράχη, από τα στρατεύματα κατοχής. Όλοι δηλώνουν την προσήλωσή τους στην παγκόσμια ειρήνη και ελευθερία. Πρωτίστως, όμως είναι προσηλωμένοι στην ειρηνική και ελεύθερη διαβίωση του ελληνικού λαού. Όμως, αυτή επέτειος "μνήμης ενάντια στη λήθη που καθηλώνει τα πατριωτικά αισθήματα" δεν είναι η μοναδική. Υπάρχει άλλη μια που εορτάζονταν επίσημα σε λίγες ημέρες, αλλά καταργήθηκε ως "γιορτή μίσους" στο όνομα της "λήθης που καθηλώνει τα πατριωτικά αισθήματα". Πρόκειται για την επέτειο της συντριβής των ξενοκινήτων και ξενόδουλων (υπήρχαν και τότε) επιβουλέων κατά της πατρίδας, στο Γράμμο και στο Βίτσι. Τότε που ξενοκίνητες συμμορίες ανταρτών που αργότερα αυτοπροσδιορίστηκαν ως "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος", έστρεψαν τα όπλα που τους δόθηκαν για αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών, εναντίον της Πατρίδας, η οποία είχε νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία δεν ήταν καν δεξιά αλλά της Ενώσεως Κέντρου, με σκοπό να καταλάβουν μέρος της πρόσφατα απελευθερωμένης Ελλάδος, στα πλαίσια των σχεδιασμών άλλων δυνάμεων, ξένων προς την Ελλάδα. Μήπως θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να τοποθετηθείτε ΚΑΙ για τη συγκεκριμένη επέτειο; Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕ,ΠΕΣ ΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΔΙΚΑ ,ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ....ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΠΑΝΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Παραπολιτικέ ξενόδουλοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών αρχικά και στην συνέχεια των άγγλων και των αμερικάνων. Πεσ' μας λοιπόν με την μνήμη που διαθέτεις σε ποιόν ξένο επιβουλέα ήταν υποταγμένοι αυτοί που εσύ ονομάζεις ξενοκίνητους; Που ανήκει η Ελλάδα, στην Μέρκελ, στους Εγγλέζους στους Αμερικάνους, ή στους Έλληνες; Ποιοί είναι ξενόδουλοι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 7.25 ξενόδουλοι ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικά οι σε βάρος της χώρας τους και των συμπατριωτών τους συνεργάτες των Γερμανών, των Άγγλων, των Αμερικάνων, των (τότε) Σοβιετικών, των Βουλγάρων, των Σκοπιανών και πολλών άλλων που ενδεχομένως θα προκύψουν στο μέλλον. Οι ξενοκίνητοι εκείνης της χρονικής περιόδου ήταν ενεργούμενα των Σοβιετικών και οι ηγέτες τους ήταν προσωπικοί συνεργάτες και εντολοδόχοι του Στάλιν. Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει ΜΟΝΟΝ στους Έλληνες, αλλά - δυστυχώς - ανήκει όπου επιλέγουν οι κατά καιρούς πολιτικοί ηγέτες της, με την "ευλογία" κάποιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Σήμερα ξενόδουλοι είναι αυτοί που μας έβαλαν στο δόκανο του Δ.Ν.Τ. και όσοι εξακολουθούν να λένε "γιαβόλ" στο γύναιο που κυβερνά τη Γερμανία και προέρχεται από την πρώην ανατολική Γερμανία. Ελπίζω να σε κάλυψα. Σε αντίθετη περίπτωση είμαι στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή