Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Συναγερμός: "Υπέρ βωμών και εστιών"

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης

Η πρώτη κατοικία στο στόχαστρο Στουρνάρα & Τραπεζιτών
Σε δήλωσή του στις 18-08-2013 στην εφημερίδα «Real News», αναφέρει: «Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά
θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατευθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».
Τα ψέματα έχουν τελειώσει προ πολλού και η κυνικότητα έχει πάρει οριστικά τη θέση του παλιού «πολιτικού κόστους».
Οι ανάγκες των τραπεζών, των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τραπεζών με τους ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ τραπεζίτες ζητούν νέες θυσίες. Τούτη τη φορά πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο οι νεοάστεγοι του 2013, μπροστά στον «εθνικό κίνδυνο» να καταρρεύσουν μια χούφτα χρεοκοπημένοι αεριτζήδες.

Η νέα Εθνική πολιτική ταυτότητα:
Η κοινωνία πολώνεται σε δυο διαφορετικά στρατόπεδα που η επιβίωση του ενός εξαρτάται από τον κοινωνικό θάνατο του άλλου. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΜΕΝΟΥΣ.
Είναι εύκολο να βρίζεις τη Μέρκελ μαζί με το αφεντικό σου και τον κρετίνο γείτονά σου στο Σύνταγμα ντυμένος τσολιάςαλλά δύσκολο να τους έχεις απέναντί σου όταν απεργείς και μετατρέπεσαι από τσολιάς σε εχθρό του έθνους, όταν αμφισβητείς τις βασικές τους επιλογές για την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ, την αποπληρωμή του χρέους.  
Κάθε αγώνας πρέπει να βάζει σε δοκιμασία τις αντοχές της κοινωνίας, να αναδείξει ότι η κοινωνία δεν είναι ενωμένη. Ότι πίσω από τις πολιτικούς ακροβατισμούς για κατοχή, Σόιμπλε, Μέρκελ και μνημόνια βρίσκεται η μπότα της ελληνικής άρχουσας τάξης, ο ΣΕΒ, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεφοπλιστές και όλο το κοινωνικό σκυλολόι που την στηρίζει περιμένοντας να γλύψει κανένα κόκαλο.

Η σιωπηλή πλειοψηφία:
Την ώρα που οι κλητήρες θα μπουκάρουν στο σπίτι «η πρόθεση ψήφου» και «ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός» είναι άχρηστα στατιστικά.   Όποιος ενδιαφέρεται για τα τσιρίγματα της κοινής γνώμης, έχει παραδοθεί ήδη στην αστική τάξηΚαμία ταξική σύγκρουση δεν πρόκειται να αναπτυχθεί όσο οι αποφασισμένοι, λαμβάνουν υπόψιν τους αναποφάσιστους. Όποιος ΔΕΝ αντέχει να βρεθεί στην μειοψηφία ας μείνει σπίτι του περιμένοντας τους κλητήρες.
Κάθε αγώνας σήμερα θα ξεκινάει με όρους μειοψηφικούς και με την κοινή γνώμη εναντίον του. Έτσι και αλλιώς τα συστημικά ΜΜΕ που τη διαμορφώνουν είναι μαζί τους.
Αυτός είναι ο φαινομενικός συσχετισμός σήμερα, όχι όμως ο πραγματικός. Ο πραγματικός θα αναδειχθεί μόνο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκεί θα έρθουν οι σύμμαχοι και εκεί θα χτιστούν οι νέες πολιτικές ταυτότητες της Ελλάδας της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή.
Ο όμορφος στίχος περιέχει μια βασική πολιτική αλήθεια. Ο κόσμος που θα έχουν ΟΛΟΙ ένα πιάτο φαγητό ΔΕΝ μπορεί να γεννηθεί από το «Τσοβόλα δώστα όλα», από τις επιδοτήσεις για όλα τα κιλά, από τα ΕΣΠΑ και τα πακέτα ΝΤΕΛΟΡ, ζει σήμερα στις ουρές των ανέργων και στους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια, μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα.
Ο κόσμος που ΟΛΟΙ  θα έχουν ένα σπίτι με ρεύμα και ζεστό νερό ΔΕΝ μπορεί να γεννηθεί από τα ρουσφέτια, τα σεισμοδάνεια, τις τραπεζικές κάρτες, ζει σήμερα άστεγος κάτω από τα γιοφύρια, έρχεται στο προσκήνιο από τα χαράτσια και το κομμένο ρεύμα, κοιμάται διπλο-σκεπασμένος επειδή το σπίτι ΔΕΝ έχει πετρέλαιο.

Επίλογος:
Αν και το ερώτημα φαντάζει ρητορικό, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι τοπικοί εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής, οι εκπρόσωποι του «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» και οι σύμμαχοί τους σε αυτοδιοικητικό - συνδικαλιστικό επίπεδο.

Υ.Γ. Το κείμενο αφιερώνεται στο 1.20 του Ευρώ που έγινε το αντίτιμο για ένα εισιτήριο ΟΧΙ στο λεωφορείο της γραμμής, αλλά στον πιο άδικο χαμό ενός νέου παιδιού που έγινε ποτέ.

Βασίλης Τζώτζης


3 σχόλια:

  1. Βασίλη, αγαπητέ μου Βασίλη,
    Θα σου μιλήσω με αγάπη και με ενδιαφέρον.
    Όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά με 1-2 παρατηρήσεις:
    -Το "υπέρ βωμών" πώς γίνεται να το επικαλείσαι; αφού ο χώρος στον οποίο είσαι στρατευμένος είναι από αδιάφορος έως εχθρικός προς τους "βωμούς", δηλαδή προς την πίστη και τη μεταφυσική αγωνία των ανθρώπων.
    - Το "υπέρ εστιών" και αυτό το επικαλείσαι μάλλον άστοχα, καθώς η "εστία" δεν είναι το οίκημα, το σπίτι αυτό καθεαυτό, αλλά η οικογενειακή συνοχή την οποία αυτό στεγάζει. Εστία δεν είναι το real estate, αλλά το κοινό γεύμα, η κοινή τράπεζα της οικογένειας, που πραγματώνει την υπαρξιακή της ενότητα. Και εδώ όμως το χώρος στον οποίο επέλεξες να στρατευθείς (σεβαστόν!) είναι από ουδέτερα έως αρνητικά προσκείμενος.
    Θα σε σκανδαλίσω αν σου πώ ότι το "υπέρ βωμών και εστιών" σήμερα θα το λέγαμε "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια"... αν δεν είχε κακοποιηθεί αυτό το ιερό τρίπτυχο πανταχόθεν.
    Συγνώμη για τα πικρά σχόλια, αλλά είναι από αγάπη και σεβασμό. Θεώρησέ τα φιλικές κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ίδια λογική φίλε ανώνυμε πως μπορούν οι χριστιανοί να επικαλούντε τους βωμούς όταν είναι αυτοί που τους ισοπέδωσαν;
      Όσο για τις εστίες, μάλλον μπερδεύεσαι γιατί από την άλλη μεριά είναι αυτοί που θεωρούν τις εστίες real estate, όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να πάρουν.
      Από που προκύπτει ότι η αριστερά είναι κατά της οικογένειας;
      Ένας άλλος ανώνυμος

      Διαγραφή
  2. Τώρα που αρχίσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας τι θα λέμε:
    Υπερ βωμών και πρώην ιδιοκτησιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή