Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το Σωματείο Εμπορόϋπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας για την απεργία 3 & 6 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι. Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ.
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να
καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Σήμερα με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας θέλουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων συνολικά, θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Θα φέρουν δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα οδηγούν στη βαρβαρότητα. Θα διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια. Θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τη μητρότητα. Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.
Όλοι και όλες, μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, απεργούμε στις  3 Νοέμβρη και στις 6 Νοέμβρη 2013 και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ:
Γιατί  κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 300 και 400 ευρώ. Γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Γιατί θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά και θα μας στείλουν στο λογιστήριο να πάρουμε την απόλυση και αυτή χωρίς αποζημίωση. Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ. Γιατί τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, δεν έχουν υποδομές. Δεκάδες παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται έξω από τα σχολεία και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που έτσι κι αλλιώς δεν τα έχουν. Γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει νέα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, στη Χρυσή Αυγή, που συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών, που είναι με τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, που φτιάχνει δουλεμπορικά γραφεία.
Η απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θα λειτουργήσουν καταστήματα, όπως και η συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη, να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στο δίκιο μας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:
Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, με 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
Υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα.
Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ  3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2013, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου