Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Για αδιαφορία κατακρίνει το Δήμο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου

Εικόνα φρίκης αντικρίσαμε σήμερα (16-10-2013)στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, ύστερα από τηλεφώνημα φιλόζωης κυρίας. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, στη φωτογραφία  βρίσκεται ένα νεκρό ζώο, το οποίο δυστυχώς έχει κακοποιηθεί βάναυσα από άλλο ζώο.

Η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε με διαφορά δέκα ωρών από την πρώτη κι όπως καταλαβαίνετε το άτυχο ζωάκι βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο και κει θα παραμείνει -άγνωστο- για πόσο ακόμα, παρόλο που επικοινωνήσαμε άπειρες φορές με τους αρμόδιους του Δήμου και 'μεις αλλά και η κυρία, να έρθουν να παραλάβουν το ζωάκι  και να το πάνε για ταφή.
Κύριοι αρμόδιοι του Δήμου!
Δεν γνωρίζετε ότι το νεκρό ζώο είναι πηγή μικροβίων;
Δεν γνωρίζετε ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία;
Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να πράξετε αυτό που βάσει νόμου είστε υποχρεωμένοι να κάνετε. [νόμος 4039/12, άρθρο 11 παρ. 2:  Οι υπηρεσίες, που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι αρμόδιες για την καθαριότητα των οδών του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, έχουν άμεση υποχρέωση να απομακρύνουν από τις οδούς και τα πεζοδρόμια τα νεκρά ζώα και να μεριμνούν για την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή τους, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις. Αποτεφρωτήρια ζώων συντροφιάς ιδρύονται και λειτουργούν και από Δήμους και Συνδέσμους Δήμων].
Πότε θα αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί στο θέμα των αδέσποτων ζώων;

Πότε θα σταματήσετε επιτέλους να παίζετε με την υγεία των πολιτών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου