Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ξεμπέρδεψε με "Μακεδονικό" ο "Αμύντας"

Σε ένα γεμάτο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Αμύντας επικράτησε του Μακεδονικού 25-19, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής , πετυχαίνοντας μ αυτόν τον τρόπο  την 2η του νίκη σε 4 αγώνες.
Παρά την απουσία της Μίλασιτς και την ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε
στις παίκτριες από την ήττα στην Πάτρα, η ομάδα κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα στο 2ποντο της νίκης.  
Με καλή αμυντική διάταξη 6-0, ο Αμύντας αναχαίτισε τις επιθετικές  ενέργειες της περιφερειακής γραμμής του Μακεδονικού και με καλά ποσοστά ευστοχίας στον έμμεσο αιφνιδιασμό, προηγήθηκε στο 10λεπτο  6-2.
Στην συνέχεια οι παίκτριες της Σοφίας Ιττέ, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, ψαλιδίζοντας την διαφορά στο γκολ, 8-7 στο 19λεπτο.
Οι φωνές του Νίκου Γιώσκου έπιασαν τόπο στο τελευταίο 10λεπτο και με δύναμη πυρός τις Βαφειάδου (7γκ.)  Τσιομπάνου(9γκ.), ο Αμύντας  προηγήθηκε με διαφορά 6 τερμάτων 15-9, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το Α μέρος.
Στις αρχές της επανάληψης ο Μακεδονικός αντέδρασε, εκμεταλλευόμενος τις 2 δίλεπτες αποβολές του Αμύντα (Ρακοπούλου-Βαφειάδου) και την Ιττέ (6γκ) σε καλή μέρα ,μείωσε σε 15-13 στο 36λεπτό. Όταν οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν και με την Ταϊρίδου να είναι αποδοτική κάτω από τα δοκάρια, ο Αμύντας έλαβε εκ νέου προβάδισμα 6 τερμάτων 18-12, σε διάστημα μόλις 7 λεπτών (43λεπτό).
Η απόσυρση των Τσιρνάρη και Σμαρδέλη λόγω τραυματισμού,  σε συνάρτηση με την κούραση της περιφερειακής γραμμής από πλευράς φιλοξενουμένων, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο Αμύντας να παγιώσει μια διαφορά ασφαλείας 6-7 τερμάτων, 10λεπτά πριν το φινάλε.
Στο   τελευταίο 10λεπτο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τις γηπεδούχες να φτάνουν εύκολα στο τελικό 25-19, αποτέλεσμα που επιβράβευσαν, οι φίλαθλοι με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Η Κύπρια εξτρέμ του Αμύντα Ιωάννα Συζίνου σχολίασε: « Τη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό, την αφιερώνουμε στον κόσμο μας, ο οποίος με την σημερινή του συγκλονιστική παρουσία, εξέφρασε την  εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της ομάδας. Αγωνιστικά θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο θα πρέπει να ανεβάσουμε και άλλο την απόδοση μας, καθ ότι έρχονται απαιτητικοί αγώνες, όπως αυτός του Σαββάτου απέναντι στην Νέα Ιωνία».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρνητική εντύπωση, προκάλεσε η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου, με συνέπεια πολλές φορές οι αθλήτριες και οι πάγκοι των δύο ομάδων να ζητούν υποδείξεις από την γραμματεία και τον παρατηρητή για τον χρόνο και το σκόρ.      
5λεπτα: 3-1, 6-3, 8-3, 11-7, 13-8, 15-9 (ημχ), 15-11, 16-12, 20-13, 20-14, 22-17, 25-19
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Λινάρδος
Αμύντας Αμυνταίου (Νίκος Γιώσκος) : Κόρρα (τφ), Τσουτσουλάκη, Μπάντη Γεωργιάδου 1,  Παπβασιλείου 1, Τσένκο, Ρακοπούλου 1,  Τσιομπάνου 9, Ταϊρίδου (τφ), Πάνου, Σκόδρα Τ. 4, Συζίνου 2, Βαφειάδου 7, Νούσια, Κωτσοπούλου,
Δίλεπτες Αποβολές: 7 ,    Πέναλτι: 2/3
Μακεδονικος  (Σοφία Ιττέ): Τολούδη, Ιττέ  6, Αραμπατζή, Κατσικάρη 2, Ταζέ, Βαφειάδου, Ιωαννίδου 3, Πουρναρά, Τσιρνάρη, Ψωμιάδου, Σμαρδέλη 3, Καραφαλίδου Σ. 2,  Καλοιδή, Καραφουλίδου Σωτ. 3

Δίλεπτες Αποβολές: 7 ,    Πέναλτι: 4/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου