Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο και κάθε αρμόδιο υπεύθυνο τοπικό παράγοντα

Κύριε Δήμαρχε,
Η τοπική κοινότητα Δροσοπηγής έχει μια ιδιαιτερότητα!!! σε σχέση με τις άλλες γείτονες κοινότητες και όχι μόνο, να μην διαθέτει υποδομή ενσύρματης σύνδεσης από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.
Γίνεται αντιληπτό και κατανοητό ότι, η κοινότητα βρίσκετε στο σκοτάδι της ενημέρωσης για τους ευνόητους λόγους. Σε μια εποχή μάλιστα που ο
καταιγισμός πληροφοριών και εργασιών διεκπεραιώνονται μέσα από τις εφαρμογές των υπολογιστών. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα. Μόνο αυτό της αποκέντρωσης και της εξυπηρέτησης της νεολαίας αρκούν, για να αναδειχτεί η επιτακτική αναγκαιότητα  σύνδεσης με το διαδίκτυο. Φανταστείτε ακόμη την μετακίνηση ηλικιωμένων ανθρώπων στο κοινοτικό ιατρείο για συνταγογράφηση φαρμάκων, -που πλέον γίνεται διαδικτυακά- κάτω από τις γνωστές καιρικές συνθήκες και χωρίς συγκοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης του Δημάρχου Αμυνταίου σε ανάλογο αίτημα των κατοίκων της απομακρυσμένης κοινότητας Κέλλης.
Πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της κοινότητας Δροσοπηγής παραμένει η διασύνδεση με το διαδίκτυο.
Ευελπιστούμε και ελπίζουμε κ. Δήμαρχε πως δεν θα αγνοηθούμε. Αρκετά χρόνια υπομείναμε τις υποσχέσεις. Μάλιστα για κάτι τόσο απλό, σύμφωνα μα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.
Πολίτες της Δροσοπηγής
στα πρόθυρα
της αγανάκτησης

 Υ.Γ. Σύνθημα μας,  ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!

3 σχόλια:

  1. Μια από τα ίδια ζούμε και στη διπλανή κοινότητα της Τριανταφυλλιάς, παρ' όλες τις υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων. Εδώ μάλιστα εισπράττουν και ενοίκια από εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, πολλαπλάσια του κόστους ενός συστήματος wi fi, χωρίς να καταλήγει στην κοινότητα ούτε μισό ευρώ.. Άστα φίλε μου.. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, ξεχασμένους μας έχουν.. Θα μας θυμηθούν κατά τον Μάη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο χωριό σας Τριανταφυλλιά, πόσοι κάτοικοι ζούνε μόνιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολίτες της Δροσοπηγής απο πολλά είναι αγανακτισμένοι .
    Κυρίως όμως απο το γεγονός του ότι κάποιοι, ανάλωσαν μέχρις τελικής ρανίδος την .......δημιουργικότητά τους σε καταγγελίες, μυνήσεις, μίσος, φθόνο.
    Το διαδίκτυο αγαπητοί κύριοι μπορεί να σε εξυπηρετεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο.
    Δεν αντικαθιστά όμως ποτέ την στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και ειδικά του στενού κύκλου ενός χωριού.
    Στο χωριό υπάρχουν -ναι- Πολίτες. Πάνω απ΄ όλα όμως υπάρχει ΧΩΡΙΑΝΟΣ.
    Στο χωριανός δεν χωράει..... μίσος προς συγχωριανό.
    Και μάλιστα εν τη πράξει. Ποίος ο υποκινών;
    Η βαρύτητα των ενεργειών πρώτα αλλού αγαπητοί συγχωριανοί.
    Αλλως δεν θα διαφέρομε απο ....<>.
    Τα άλλα έρχονται εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή