Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κοπή βασιλόπιτας από την Αερολέσχη Φλώρινας

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Ελληνίς» η Αερολέσχη Φλώρινας , αναδεικνύοντας τυχερό για το 2014 το μέλος της και μαθητευόμενο χειριστή,  ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Χαρίτωνα Ιωαννίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Αερολέσχης και διευθυντής  της σχολής χειριστών αεροπλάνων Γ. Ηλιόπουλος, ιδρυτικά μέλη, χειριστές,
μηχανικοί, νέοι και παλιοί φίλοι του αεροπλάνου, καθώς και οι πτυχιούχοι πιλότοι της 1ης και οι μαθητευόμενοι πιλότοι της 2ης εκπαιδευτικής σειράς της σχολής χειριστών αεροπλάνων της Αερολέσχης.
Την πίτα έκοψε ο επίτιμος πρόεδρος και εκ των ιδρυτών της Αερολέσχης κ. Βασίλης Κοΐδης, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα «αιθέριων συζητήσεων». Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο τα αποτελέσματα των εξετάσεων υποψήφιων χειριστών, τα οποία αντιπροσώπευαν, όπως και στην 1η εκπαιδευτική σειρά, 100% επιτυχία των μαθητευομένων. Η δραστηριότητα του συλλόγου συνέχισε να παρουσιάζει και τη χρονιά που πέρασε εντυπωσιακά αποτελέσματα, ανάγοντάς την σε χρονιά ρεκόρ, εφόσον στην 1η  σειρά εξετάσεων η Φλώρινα είχε 5 υποψήφιους και η υπόλοιπη Ελλάδα 5, ενώ τη 2η εξεταστική η Φλώρινα είχε 9 υποψήφιους και η υπόλοιπη Ελλάδα 2. Οι  αριθμοί φανερώνουν ότι η προσπάθεια και μεθοδικότητα των ανθρώπων της Αερολέσχης αναδεικνύουν στον τομέα αυτόν την ακριτική μας περιοχή. Την κοπή παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης μέλη της Αερολέσχης τα οποία ξεκίνησαν τα πρώτα τους αεροπορικά βήματα και συνεχίζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό διότι επέλεξαν να εξελίξουν τις σπουδές τους και να κάνουν την αεροπορική αγάπη επάγγελμα.
Ο κ. Κοΐδης έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στα πρώτα δειλά βήματα της Αερολέσχης, τα οποία ανάγονται στο έτος 1975.  Αν και οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής μας για τέτοιες δραστηριότητες είναι από τις καλύτερες (ίσως οι καλύτερες) στην χώρα μας και αποτελούν ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη παντός είδους αεραθλήματος,  ανέφερε ότι δεν έγιναν τα βήματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Υπήρξαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) παράγοντες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην, δυστυχώς, ανασταλτική πορεία εξέλιξης που έμελλε να συναντήσει η νέα αυτή δραστηριότητα. Ωστόσο, παρά την άρνηση και την αμφισβήτηση, βρίσκει τον δρόμο της με αγώνα και συντονισμένες προσπάθειες, προχωράει με σκοπό να φέρει εις πέρας αυτό το όνειρο, που είναι πλέον εκτός από όνειρο και επαγγελματική ανάγκη για πολλούς νέους.
Σήμερα, τα μέλη της Αερολέσχης, οι νέοι εν δυνάμει και εν ενεργεία χειριστές,  οδηγούμενοι από το πάθος τους και την αγάπη τους για την πτήση και την ελευθερία, καθοδηγούμενοι από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους, συνεχίζουν να ανεβαίνουν  επίπεδα και να προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να γίνουν έμπειρα και ικανά στελέχη στη συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια αγορά του αεροτουρισμού και των αερομεταφορών.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές από τον πρόεδρο για πρόοδο, ευημερία και έξοδο από την κρίση μέσω της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των πολιτών του τόπου μας. 


1 σχόλιο:

  1. πράγματι η Φλώρινα είναι ιδανική για αεραθλήματα ...από αλεξίπτωτο βουνου πλαγιάς μέχρι την διοργάνωση σπάνιων αεραθλητικών αερομοντελιστικών αθλημάτων. Εχουμε ένα σπάνιο αεροδρόμιο το οποίο αξιοποιήθηκε - πέραν από την αερολέσχη Φλώρινας- από την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής 1941-1944. Το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει ήταν αγώνες μοτοκρός και αγώνων 4χ4 ...αλλα είπαμε στην χαραδρούπολη έχει επι αιώνες ομίχλη....αν ήταν πουθενά κοντα στα Κολονάκια των Αθηναίων και στα πανοράματα των Θεσσαλονικιών ..θα προσγειωνόταν μέχρι και c 130 .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή