Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Άλμα τετράδας για τον "Αμύντα"

Ο Αμύντας με καλό χάντμπολ στο ημίχρονο και συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη, επικράτησε εύκολα 25-19 του μαχητικού Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, κάνοντας καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχη του στα πλεί-οφ του πρωταθλήματος. 

Το κενό της Ουκρανής Χόπνισκα, ήταν ιδιαίτερα αισθητό για τις φιλοξενούμενες που αδυνατούσαν να διασπάσουν, με διεισδύσεις, την καλά οργανωμένη 6-0 άμυνα του Αμύντα που αγωνίστηκε χωρίς την Ρακοπούλου.
Η περιφερειακή γραμμή του Αμύντα λειτούργησε άψογα, απέναντι στην 5-1 άμυνα των Γιαννιτσών, με καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 9 μέτρα ( Μίλασιτς 9γκ. Τσιομπάνου 6γκ. και Βαφειάδου 4γκ.) και την τερματοφύλακα Κόρρα να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 14-7, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.
Στην επανάληψη η εικόνα των παικτριών του Αμύντα δεν ήταν ανάλογη μ΄ αυτή του πρώτου, μετά την προσωρινή απόσυρση της Βαφειάδου στο πάγκο λόγω τραυματισμού, τα Γιαννιτσά μετέτρεψαν την άμυνα τους από 5-1 σε 4-2, εγκλωβίζοντας επιθετικά τις γηπεδούχες και με διαδοχικά σερί τέρματα (Αναστασίου 6γκ.) έριξαν τη διαφορά στο -4 19-15 στο 50λεπτό.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Γιώργου Γιουλβανίδη υπέπεσαν σε πολλά λάθη, η Βαφειάδου επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο,  Μίλασιτς και Τσιομπάνου συνέχισαν το επιθετικός τους κρεσέντο και ο Αμύντας έφτασε, υπο τα θερμά χειροκρότημα των φιλάθλων του,στο 2ποντο της νίκης.                    
Η Μαυροβούνιου παίκτρια του Αμύντα και πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, Άννα Μίλασιτς δήλωσε: « Η σημερινή νίκη έχει διπλή σημασία για μας, καταφέραμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τα πλει-οφ και αποδείξαμε ότι η μεγάλη αποχή δεν μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.
Έχουμε σημαντικές αναμετρήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος της, η ομάδα θα δώσει το παρόν στα πλει-οφ».
Διαιτητές: Λινάρδος Ν. –Κυριακού Ζ.
5λεπτα: 2-2, 5-3, 7-3, 11-4, 12-6, 14-7ημίχρονο, 16-10, 17-11, 19-12, 19-15, 22-16, 25-19.
Αμύντας Αμυνταίου (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Τσουτσουλάκη, Μπάντη, Γεωργιάδου, Γαλμπάδη, Μίλασιτς 9, Τσιομπάνου 6, Ταϊρίδου (τφ), Σκόδρα Τ. 3, Συζίνου 2, Βαφειάδου 4, Νούσια 1, Κωτσοπούλου, Παπαβασιλείου, Πάνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 3     Πέναλτι: 1/2 
Μ. Αλεξ. Γιαννιτσών (Γιώργος Γιουλβανίδης): Παρασκευαίδου, Παπαδοπούλου Α., Τσαλουκίδου, Μπατζαρακούδη 1, Ιωαννίδου 3, Παπαδοπούλου Ι. Τρελοπούλου, Αναστασίου 6, Ανδρίτσου 3, Φράγκου 1, Παναγιωτίδου 1, Τροχίδου, Γιάντση 4.

Δίλεπτες Αποβολές: 2     Πέναλτι: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου