Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Φιλυριακού

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 ο Φιλυριακός υποδεχόταν τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο για την 7η αγωνιστική του Γυναικείου Πρωταθλήματος. Στόχος του Φιλυριακού ήταν εξαρχής να επιβάλλει το ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο
και να κατακτήσει τους 3 βαθμούς της νίκης.
 Από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκαν οι προθέσεις του Φιλυριακού απέναντι στη φιλόδοξη και μαχητική ομάδα της Ηγουμενίτσας. Στο 1ο λεπτό η Κάτη πετάχτηκε έξυπνα ανάμεσα στις αμυντικές των φιλοξενουμένων σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 6΄ το σουτ της Ιωαννίδου πέρασε άουτ. Στο 11ο λεπτό όμως ο Θεσπρωτός σε μια αντεπίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά συνεργασία η μπάλα έφτασε στη Σταύρου που με σουτ έκανε το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα επικίνδυνη στιγμή με τη μπάλα να περνάει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας της Μπάτσκου.
 Οι παίκτριες του Φιλυριακού ξεπέρασαν τη ψυχρολουσία του τέρματος και ανέβασαν απόδοση. Πίεσαν, πάλεψαν και κατάφεραν, είχαν σημαντικές φάσεις με την Κάτη και την Κατσουπάκη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στη Ζήκου η οποία με διπλή προσπάθεια και με τελικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 στο 41ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά νωρίτερα η Ζήκου δέχτηκε εντολή από τον πάγκο του Φιλυριακού να περάσει στην επίθεση. Στο 43΄ ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία όταν η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στη Τσιλοφύτη που από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.
 Στο β΄ ημίχρονο ο Φιλυριακός ανέβασε απόδοση κι άλλο. Η αμυντική του γραμμή λειτούργησε πολύ προσεκτικά και μόνο σε μια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Θεσπρωτού στο 48΄ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση της Μπάτσκου η οποία έκανε ντεμπούτο κάτω από τα γκολπόστ του Φιλυριακού.
 Ο Φιλυριακός κέρδισε αρκετές μονομαχίες και είχε πολύ σημαντικές φάσεις με αποκορύφωμα την μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά της Κάτη που πέρασε άουτ, ξυστά από το δοκάρι. Το γκολ ήρθε στο 75΄ με σπουδαίο σουτ από μακρινή απόσταση από την Τσαμπάζη Φιλοθέη. Ένα πολύ όμορφο γκολ που ήρθε ύστερα από συνεργασία αλλά και εντολή του πάγκου του Φιλυριακού να σουτάρει δυνατά για να νικήσει την αντίπαλη γκολκίπερ. Το 2-1 όμως δεν αρκούσε στον Φιλυριακό. Στο 86΄ η Τσιλοφύτη που πέρασε στην επίθεση μετά από εσωτερική αλλαγή, έκλεψε με πείσμα τη μπάλα, προχώρησε και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το τελικό 3-1 και σφράγισε μια σπουδαία νίκη για τα κορίτσια του Φιλυριακού.
 Αυτή η νίκη δίνει στη Φλωρινιώτικη ομάδα μια νέα δυναμική για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και δικαιώνει τις προσπάθειες των κοριτσιών της ομάδας, της προπονήτριας Φιλοθέης Μάινου, της γυμνάστριας Κάτη Φανής και φυσικά του καθοδηγητή του Φιλυριακού Δημήτρη Ποζατσίδη οι οποίοι κάνουν το δικό τους καθημερινό και δύσκολο αγώνα και στο φετινό πρωτάθλημα.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ: Μπάτσκου, Τσαμπάζη Φ., Τσαμπάζη Αικ., Βασιλείου, Ζήκου, Πέικου (88΄ Χαρίση), Κατσουπάκη, Κάτη, Τσιλοφύτη, Καρατζά, Ιωαννίδου (59΄ Χαραλαμπίδου)
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Μπολώση Κ., Σταματέλλου (82΄ Βαγγέλη), Κίστη, Τσάμη, Ντόκου, Μπλούτσου, Παναγιωτίδη, Σταύρου, Μπολώση Α., Στόλη, Γαστεράτου.
Διαιτητικό τρίο: Καρατζάς Στ., Αποστολούδας Αλ., Βλαδίκας Χρ. (ΠΕΛΛΑΣ) ΑΡΙΣΤΟΙ


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια Τάκη με τις απίθανες αμαζόνες σου! Πάντα Νίκες!!! Δεν ξεχνάω ποτέ τον αγώνα που κάναμε ....τότε, τον παλιό καλό καιρό, με τα κορίτσια μας !! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή