Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Το ποτάμι θέλει ανάπλαση…

Φωτορεπορτάζ του Βουνίσιου

Αντι λεζάντας.....
Στην παρόχθια οδό Ιωάννου Άρτη -από το πεταλωτήριο μέχρι την γέφυρα 1ου δημοτικου σχολείου- η απουσία πεζοδρομίων και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων εγκυμονεί κινδύνους
για τους πεζούς και παιδιά που πηγαινοέρχοντε στο σχολείο.

Στην ίδια οδό όλο το ΣαββατοΚύριακο που πέρασε υπήρχε ένα είδος ...οδοφράγματος με ένα φωτάκι που αναβόσβηνε . Εκτελούντε έργα το Σάββατο και συνεχίζοντε από Δευτέρα.  Μόλις που διακρίνεται η τρύπα στο οδόστρωμα με το αμμοχάλικο με το οποίο την μπάλωσαν...Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στην παρόχθια οδό Λεωφόρου Ελευθερίας απέναντι από το κτήριο ΦΣΦ  Αριστοτέλη στο Βαρόσι υπάρχει ένα νεοκλασσικό κτήριο η μάλλον ότι απέμεινε δηλαδή η πρόσοψη του  προς το ποτάμι  . Στο εσωτερικό του κτηρίου δεν έχει απομείνει τίποτα βλ φώτο που αποθανάτισα από το βουνό  ΄στο δασικό μονοπάτι κάτω από το ΦΟΟΦ. Δεν γνωρίζω εάν το σπίτι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους διαβάτες του πολυδιαφημισμένου Βαροσίου όπως και ένα άλλο πλινθόχτιστο κτήριο ερείπιο στον δρόμο πρίν την γέφυρα προς την οδό Αιμιλιανού .

 Εδώ ισχύει το σλόγκαν που εκφράζει θα έλεγα  την αρχιτεκτονική σύνθεση της χαραδρούπολης μας.... Από έξω νεοκλασική αρχιτεκτονική, φινέτσα, φιγούρα και εμφάνιση από μέσα ρημαδιό καταστροφή και εγκατάλειψη .



4 σχόλια:

  1. Μπράβο! Πολύ καλό το άρθρο... Τώρα πια, έχουμε και γραμμένα μερικά από τα προβλήματα της πόλης... Αλλά δεν αρκεί! Άς δημιουργηθεί μια ομάδα πίεσης που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Τύπου αλλά και δυναμικούς πολίτες, μήπως και έρθει η αλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το ποταμι ειναι το προβλημα αν γινει κατι γ αυτο πιστευω οτι θα αλλαξουν πολλα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α'ι'ντε και κατι σωστο σε αυτην την πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ξέχασα να προσθέσω στο φωτορεπορταζ κι ένα ασυνήθιστο συμβάν όπου....πριν λίγους μήνες μέχρι και μια καφε φοράδα αποθανάτισα παρκαρισμένη κάτω από την γέφυρα Αγ.Γεωργίου ...εικόνα μαγική ...όποιος την έβλεπε συνειρμικά θα νόμιζε ότι ταξίδευε χωροχρονικά στην Φλώρινα έναν αιώνα πίσω....τότε όπου τα μόνα μεταφορικά οχήματα ήσαν τα κριθαροκίνητα κάρα και άλλα συμπαθή τετράποδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή