Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Έκκληση προς κάθε Συμπολίτη/ίτισσα ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
«Στου Κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, εργάτη, νόμοι
στο τρώνε αδικητές, χωρίς ντροπή.
Αγκαλιαστήτε αδέρφια, ορθοί με μια
καρδιά, μια γνώμη.
-Δικαιοσύνη, βρόντηξε και λάμψε προκοπή».
Κ. Παλαμάς

Το ζήτημα της Ενέργειας - Τηλεθέρμανσης ΜΠΟΡΕΙ & ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσει για το Φλωρινιώτικο λαό ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, απέναντι στη
δικομματική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, τουςαυτοδιοικητικούς της υποστηρικτές, σε όσους ομνύουν στα ΜΝΗΝΜΟΝΙΑ και την εφαρμοζόμενη πολιτική της.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, υπάρχει πείρα με το ζήτημα της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου Κίνησης - Θέρμανσης, πείρα που μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε να αποφευχθούν ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, από συναντήσεις ΚΟΡΥΦΗΣ εκλεγμένων βουλευτών οι οποίοι έχουν πει «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και ψάχνουν αφορμή για ηρωικές εξόδους (αλα ΛΙΑΝΗ) στο ΠΕΔΙΟ της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΥΣΤΑΤΗ και αποτυχημένη προσπάθεια να ξεπλυθούν για τη στήριξη με «χέρια και με πόδια» στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, από τους «χρησμένους» τους σε επίπεδο Περιφέρειας & Δήμου, όσων με τις πράξεις έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα για όλες τις χαμένες μάχες της πόλη μας το προηγούμενο διάστημα (ΟΣΕ - Πανεπιστήμιο - Φόρος καυσίμων), όσων θέλουν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να εκτονώσουν τη δικαιολογημένη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, πίσω από κλειστές πόρτες με συζητήσεις επί συζητήσεων - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, από κάθε όψιμο αγωνιστή των μεμονωμένων μέτρων, των πιο ακραίων εκδοχών αυτής της πορείας, ΧΩΡΙΣ να τολμούν να πουν λέξη για την κατεύθυνση της χώρας, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ και την επιλογή να αποπληρωθεί ΚΑΙ ΟΧΙ να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, για ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ στα ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ της ΘΥΣΙΑΣ μιας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ στο ΒΩΜΟ του ΕΥΡΩ και της Ε.Ε..
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, σε όσους καλούν σε αναμονή ΜΕΧΡΙ να ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την ώρα που οι θέσεις τους υφίστανται οβιδιακές μεταμορφώσεις, αυτών που με τις παλινωδίες τους και τις επιλογές τους στις τοπικές κοινωνίες αδυνατούν να εκφράσουν ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ της κυβερνησιμότητας  και τον ύστερο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ της συνείδησής τους.
Να γίνει η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ εφαλτήριο για μια νέα πορεία
Τώρα και ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, με οργανωτές τα όργανα του μαζικού κινήματος Σωματεία - Συνδικάτα - Συλλόγους, μορφές οργάνωσης που μπορούν να γεννηθούν μέσα από τη διεκδίκηση ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ τους ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ της ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ, να γίνει το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» ο κόμπος που έφτασε στο χτένι, για μια διαφορετική περπατησιά στην πόλη μας και ευρύτερα.
ΔΕΝ μπορεί να συνεχίζεται μια πολιτική που Ιδιωτικοποιεί τα ΚΕΡΔΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΕΙ το ΚΟΣΤΟΣ, ΔΕΝ είναι τυχαίο πως ξεπουλιέται κάθε κερδοφόρα πτυχή της λειτουργίας της περιουσίας του ελληνικού λαού, στη περίπτωση της ΔΕΗ η παραγωγή και η διανομή, ενώ π.χ. Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Τώρα και ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ, πρέπει να εκφραστούν δυναμικά οι βαθιές διεργασίες συνείδησης των τελευταίων χρόνων, «να ζυμωθεί η αγανάκτηση σε ένα μεγάλο καρβέλι δικαιοσύνης» όπως γράφει ο ΡΙΤΣΟΣ, αλλάζοντας δραματικά τους συσχετισμούς, «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» απομόνωσης των εκλεκτών της δικομματικής σε κάθε μετερίζι από την Κοινότητα μέχρι την ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.
Κάθε μάχη, μικρή ή μεγάλη, με οποιαδήποτε αφορμή, ΜΠΟΡΕΙ & ΠΡΕΠΕΙ να σημαδευτεί από την απόφαση ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τους ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ της.
Τζώτζης Βασίλης


3 σχόλια:

  1. Κύριε Τζώτζη, ούτε ΔΕΗτζής να ήσουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά πρέπει να απασχολούν τους Φλωρινιώτες και φυσικά όλους τους πολίτες της χώρας. Όπως ας πούμε, η ζημιά του ΑΗΣ Μελίτης τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και το κόστος αποκατάστασης!!!
    Ή μήπως αυτό να το ξεχάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο κ.Τζώτζη!

    Τα λεγόμενά σας είναι πολύ ευφάνταστα και εύηχα αλλά θέλω να σας ρωτήσω και γω ο ταπεινός και άμοιρος πολίτης:
    Γιατί δεν γράψατε κάτι όταν πωλούνταν ο ΟΤΕ, ή Εμπορική - Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα που αύριο ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ή ακόμα και για τον 902 (τον σταθμό) που έκλεισε και έδιωξε όλους τους εργαζομένους???
    Μήπως ήσασταν μικρός (ηλικιακά) και τώρα βγήκατε από το αυγό σας και ΚΟΚΟΡΙΖΕΤΕ!
    Καλά θα κάνετε να γνωρίζετε, πριν μιλήσετε και να μιλάτε για όλους και όχι μόνο όσους θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή