Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Πρωταθλητές» οι δήμαρχοι στη φοροδιαφυγή και το «μαύρο» χρήμα

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη της «λίστας Νικολούδη» από το protothema.gr που εμφανίζει τους δημάρχους ως «πρωταθλητές» στο «σπορ» της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.
Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και
Διαφάνειας της Βουλής φέρονται να ζητούν άμεση συνεδρίαση προκειμένου ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος της Αρχής  για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος- και συντάκτης της σχετικής έκθεσης  - Παναγιώτης Νικολούδης να αποκαλύψει ποιους ακριβώς αφορούν τα «καυτά» ευρήματα των ερευνών του.
Βουλευτές μιλώντας στο protothema.gr σημείωναν ότι «σύμφωνα με την έκθεση Νικολούδη, 75 Δήμαρχοι και 6 Περιφερειάρχες φέρονται να έχουν κάνει ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες. Ενόψει τον αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει ο εισαγγελέας να μας πει ποιοι είναι αυτοί».
Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ή άλλα σοβαρά ποινικά αδικήματα, ζητούν επίσης 20 βουλευτές της Ν.Δ., ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη και Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου στην επίμαχη έκθεση που αφορά το έτος 2013, εντοπίζονται 413 περιπτώσεις ανειλικρινών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) μεταξύ των οποίων «πρωταθλητές» αναδεικνύονται δήμαρχοι, διευθυντές του ΕΣΥ κ.ά. Από αυτές τις 413 βεβαιωμένες παραβάσεις, οι 75 αφορούν Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους έχοντες θέσεις ευθύνης και 6 Περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους. Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν ότι: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορούν το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημόσιου χρήματος και εν γένει την τυχόν παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές». Έτσι, υπογραμμίζουν ότι «αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώσει τους πολίτες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δίδοντας τα ονόματα και ποιές είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους οι οποίοι πιθανόν να είναι πάλι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Πηγές: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=569247
http://www.protothema.gr/politics/article/354659/protathlites-oi-dimarhoi-sti-forodiafugi-kai-to-mauro-hrima/


1 σχόλιο:

  1. Χρυσοβαλάντης Αυγερινός5 Μαρτίου 2014 στις 1:42 μ.μ.

    Παρ' όλα αυτά μόλις εχθές, προσπάθησε η Μνημονιακή και Σωτήριος ημών των αχρείων κυβέρνηση, να απαλλάξει τους επιλήψιμους ηγέτες μας 1ου και 2ου βαθμού από τις βρωμοδουλειές τους. Πάντα με το καθιερωμένο σύστημα:
    (Ν)τοπολογία μεταμεσονύκτιος στο πρώτο διαθέσιμο νομοσχέδιο. Ευθαρσώς δήλωσαν ότι θα επανέλθουν μετά τις εκλογές! Να τους χαιρόμαστε και να τους ψηφίσομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή