Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε τελικά η "ντροπολογία" για ποινικές ευθύνες δημάρχων!

Σε ανάκληση της ρύθμισης, με την οποία απαλλάσσονταν από ποινικές ευθύνες Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, για συμβάσεις που κατέληξαν με δική τους υπογραφή, σε παρεμφερή, αλλά όχι ταυτόσημη
υλοποίηση, αναγκάσθηκε να προχωρήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Η ρύθμιση που είχε ξεσηκώσει εντονότατες αντιδράσεις από το χώρο της αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφιστεί ως τροπολογία την προηγούμενη Πέμπτη από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και είχε επισυναφθεί ως άρθρο στο νομοσχέδιο που διευκόλυνε την συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Χθες (Τετάρτη), κατά την τυπική υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί του συνόλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε την ανάκληση τελικά της ρύθμισης, προκειμένου να αναδιατυπωθεί και να επανεισαχθεί προς ψήφιση σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό δεν είναι τίποτα, στο νομοσχέδιο Επείγουσες ρυθμίσεις του ΥΠΕΣ υπάρχει ρύθμιση που αλλάζει τα σχετικά με την αργία των αιρετών. Έτσι αν ψηφστεί, δεν θα τίθεται αιρετός σε αργία με την παραπομπή του για ποινικό αδίκημα όπως συμβαίνει τώρα, αλλά μόνο μετά την πρωτόδικη κατταδίκη. Με απλά λόγια, μετατίθεται στο απότερο μέλλον η αργία πολλών Δημάρχων που αναμένεται να παραπεμφθούν για ποινικές υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή