Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην ΠΕ Φλώρινας και στο Δήμο Φλώρινας





Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Φλώρινας
Υποψήφια Δήμαρχος: Παπαναστασίου Βασιλική (Βίκη)
Αγγέλου Ασημίνα
Αλεξίου Αγγελική 
Αλεξίου Μαίρη 
Βαϊτσάκης Απόστολος
Βαϊτσάκης Γρηγόρης
Βέρτκας Ορέστης
Βλάχος Παντελής
Γαβριηλίδης Γεώργιος
Γιαννακός Αργύρης
Γκότση Χρυσούλα
Γρηγοριάδου Δέσποινα
Δίνα Ευγενία
Ευαγγέλου Ευάγγελος
Ηλιάδου Αλεξάνδρα
Θεοδωρίδης Θεόδωρος
Καπολίτσας Αναστάσιος
Καλαϊτζίδης Νικόλαος
Κλινκάτσης Βασίλειος
Λαζαρίδης Θεόδωρος
Λαμπρινός Χαράλαμπος
Λεζάκης Κωνσταντίνος
Λιούκρας Γιάννης
Μάινος Χρήστος
Μάνη Δέσποινα
Μαρκούζης Δημήτριος
Μαρκούλης Κωνσταντίνος
Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος
Μήτσης Δημήτριος
Μούλης Γεώργιος
Μούλης Δημήτριος
Μπίζης Γεώργιος
Μπίζη Μαρία
Ναλπαντίδης Κωνσταντίνος
Νάνος Αναστάσιος
Οικονομίδου Δάφνη
Παναγιωτίδου Δόμνα
Παπαδοπούλου Μικαέλα
Πέτρου Παντελής
Παυλίδου Σοφία
Σαββάκης Εμμανουήλ
Σερμπίνης Κωνσταντίνος
Σοβισλής Σταύρος
Σουμελίδου Άννα
Σταματίου Αθηνά
Στανίση Σοφία
Στεφανίδου Δέσποινα
Σπυριδωνίδου Ισμήνη
Σφέτκου Μαρία
Σωτήρας Ιωάννης
Τεμούσκου Αναστασία
Τζέτζη Νατάσα
Τορλαχίδης Θεόδωρος (Ρούλης)
Τοσουνίδης Λάζαρος
Τσαμαδού Ελισάβετ
Τσέσος Κωνσταντίνος
Τσιγλόπουλος Ζήσης
Τσιγλόπουλος Ιορδάνης
Φωτιάδης Γεώργιος
Χαλίδου Ελισάβετ
Χατζηαθανασίου Ζωή
Χατζηστρατής Θρασύβουλος 

Ομιλία Παπαναστασίου 22.04.2014
Μπροστά στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μάη οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν συσσωρεύσει αρκετή πείρα από τον αντιλαϊκό καταστροφικό δρόμο της κυριαρχίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, των κομμάτων και συνδυασμών τους.
Η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι υποψήφιοί τους για τους δήμους, ακόμα και οι εμφανιζόμενοι ως ανεξάρτητοι ή αντιμνημονιακοί, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της υγιούς επιχειρηματικότητας, κρύβουν έντεχνα από τον ελληνικό λαό την αιτία της οικονομικής κρίσης, που βρίσκεται μέσα στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στο ότι τα μονοπώλια έχουν συσσωρεύσει τεράστια κεφάλαια, που δεν θέλουν να τα επανεπενδύσουν γιατί δε θα έχουν ικανοποιητικό κέρδος. Και πώς θα έχουν ικανοποιητικό κέρδος; Ρίχνοντας τους μισθούς στα Τάρταρα, προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί, κατεδαφίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε κοινωνική παροχή προκειμένου να περισσέψει χρήμα για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο. Ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας γι’ αυτό, όπως η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια (έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα της ΔΕΗ), αλλά και διάφορες υπηρεσίες των δήμων (αποκομιδή απορριμμάτων, παιδικοί σταθμοί κλπ). Έτσι η ανάπτυξη που θα ΄ρθει, θα χτιστεί πάνω στους μισθούς των 300 ευρώ και πάνω στα ερείπια των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Αυτή η πολιτική δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου, ούτε προνόμιο της ελληνικής κυβέρνησης. Με παραλλαγές εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ. Ο λαός μας λοιπόν τα επόμενα χρόνια θα ζήσει:
Το ξεθεμέλιωμα όλων των κοινωνικών κατακτήσεων, μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι αγρότες θα βρουν την αναθεωρημένη ΚΑΠ, που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά.
Οι νέοι θα βρουν τις ευκαιρίες απασχόλησης που δε θα τους δώσουν ένα χαρτζιλίκι για ένα μικρό διάστημα, αλλά θα τους καταδικάσουν σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση.
Οι αυτοαπασχολούμενοι τα μέτρα που θα τους εξοντώνουν ακόμη περισσότερο με τους φόρους, το ωράριο, με τις προκλητικές ελαφρύνσεις των μονοπωλίων που τους συντρίβουν.
Σε αυτό το παζλ, που συνθέτει επί της ουσίας ποια πολιτική χτίζεται όταν κυριαρχούν οι δυνάμεις που στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν μπορεί να λείπει το κομμάτι της Τοπικής Διοίκησης.
Οι δήμοι και η περιφέρεια ήταν μοχλοί αποφασιστικής σημασίας για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Ο "Καποδίστριας" και ο "Καλλικράτης" τούς μετέτρεψαν σε γρανάζια του αντιλαϊκού κράτους.
Στις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του λαϊκού κινήματος για:
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση διαθεσιμότητα εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή απαντά προσλαμβάνοντας με δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις προσωπικό αναγκαίο για τη λειτουργία υπηρεσιών, προωθεί τα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις.
· Δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
Ο Δήμος επιχείρησε δύο φορές να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και απετράπη μετά την έγκαιρη κινητοποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης,
· Μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση για ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Η Δημοτική αρχή διατήρησε τα δημοτικά τέλη σταθερά σε υψηλό επίπεδο παρά την κρίση.
· Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με δημόσιους πόρους και να μην αντιμετωπίζεται σαν νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο Δήμοι και η Περιφέρεια παρέδωσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε μεγάλη ιδιωτική εταιρία, παρουσιάζοντάς το μάλιστα σαν τη συμφωνία του αιώνα
· Όχι στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, στην μετατροπή της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  
Η εναντίωση του Δήμου Φλώρινας στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι δημαγωγική γιατί δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αποτελεί στρατηγική της ΕΕ ήδη από την εποχή του Μάαστριχτ.
Ήδη οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και στόχος της ευρωενωσιακής πολιτικής την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και οι υποψήφιοί τους για το Δήμο Φλώρινας είναι να καταργηθούν εντελώς. 
Οι υπόλοιπο συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο του λαού, ανεξάρτητα πώς αυτοπροσδιορίζονται ("ανεξάρτητοι, αυτοδιοικητικοί, υπερκομματικοί, αντιμνημονιακοί κλπ") από την επόμενη μέρα:
Θα του φορτώσουν νέα βάρη, με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, «Βοήθεια στο σπίτι», κ.α). Θα ζητήσουν από τους γονείς ακόμα και για τη θέρμανση ή τις επισκευές των σχολείων. Θα επεκτείνουν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που αποτελούν σύγχρονα δουλεμπόρια. Ήδη έχει έρθει εγκύκλιος, που με όχημα τον πρόσφατο νόμο για την αξιολόγηση του προσωπικού, θα δώσει βίαιη ώθηση στο κλείσιμο ή στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων, στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Και πρέπει να πάρει θέση τόσο ο νυν Δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.
Και θα τα κάνουν όλα αυτά γιατί δε διαφωνούν ούτε με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ούτε με τη λειτουργία των δήμων ως εργαλείο του κράτους για την επιβολή της αντιλαίκής πολιτικής και την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Όχι μόνο δε θα συγκρουστούν με αυτήν την πολιτική, αλλά θα την εφαρμόσουν πιστά.
Η επίκληση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης είναι στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων.
Η τοπική ανάπτυξη καθορίζεται από τη γενικότερη πορεία, από την κεντρική πολιτική. Νησίδες ευημερίας δεν μπορούν να υπάρξουν όταν γύρω μας τα πάντα ξεθεμελιώνονται.
Καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον το κουμάντο το έχουν τα μονοπώλια.
Η αντίληψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει ως θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Με κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό, με σχεδιασμό της ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (και όχι όπως γίνεται σήμερα ανάπτυξη των κλάδων στους οποίους έχει κερδοφορία το μεγάλο κεφάλαιο). Και βέβαια το σύστημα αυτό στηρίζεται στην εργατική και λαϊκή συμμετοχή, στον έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω.
Στη βάση αυτής της αντίληψης, προβάλλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο στόχων πάλης σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πρωτοστατεί για όλα όσα έχει ανάγκη ο λαός:
·         Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων
·         Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια.
·         Προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια, για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.
-Διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των νέων:
·         στη μόρφωση δημόσια και δωρεάν
·         στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα
·         στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό
·         προβάλλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
-Αγωνίζεται για έργα υποδομών
Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στη Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια και το δήμο αποτελεί εγγύηση και σιγουριά! Η Λαϊκή συσπείρωση έχει στόχο να αποτελέσει τη φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας και των γυναικών. Να αποτελέσει τη γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το ΔΣ. Για να βάλουμε τις βάσεις για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνει ο λαός αφεντικό του πλούτου που ο ίδιος παράγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου