Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις φοιτητικές και Σπουδαστικές εκλογές της 7ης Μαϊου

Tην Τετάρτη 7 Μάη, διεξάγονται οι εκλογές για τα όργανα των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που βιώνουν τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας στην οικογένεια και τις σπουδές τους, έχουν συμφέρον να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. που συγκροτούνται σε κάθε σύλλογο από τα μέλη της ΚΝΕ και χιλιάδες άλλους αγωνιστές νέους:

à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για να δυναμώσει η κοινή συλλογική δράση των φοιτητών - σπουδαστών για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις:
* Για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στην υποχρηματοδότηση και την ιδιωτική χρηματοδότηση για να «βάζουν χέρι» οι επιχειρηματίες σε υποδομές, περιεχόμενο σπουδών και έρευνα.
* Για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, βιβλία, αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών, ώστε κανένας να μην πληρώνει για να σπουδάσει.
* Για να φύγουν από πανεπιστήμια - ΤΕΙ οι επιχειρήσεις, για να μπλοκαριστεί η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, ώστε να μην είναι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους πελάτες.
* Για επιστημονική γνώση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Όχι στη μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα σκόρπιων δεξιοτήτων, ώστε οι νέοι να προετοιμάζονται για να συναντήσουν τη διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια, την ανεργία, τα ψίχουλα των 400 ευρώ για μερικούς μήνες.
* Για να αποτελεί το πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά, χωρίς να χρειάζονται ένα    κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά.
* Για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.
* Για σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπή μισθό και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο.
à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για συλλόγους που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας στην ανώτατη εκπαίδευση, στη λαϊκή οικογένεια, στο μέλλον των φοιτητών και των σπουδαστών. Που με τους αγώνες τους καθυστερούν μέτρα, αναστέλλονται νόμοι, αποσπώνται έστω προσωρινές κατακτήσεις. Οι αγωνιστές που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ σε αυτούς τους αγώνες πρωτοστάτησαν μέσα από τους συλλόγους, τις επιτροπές ετών και τις επιτροπές αγώνα.
à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για αγωνιστικούς ζωντανούς συλλόγους. Με συχνές μαζικές συνελεύσεις με πραγματική συζήτηση. Με αγωνιστική δράση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Με πλούσια πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα. Σε σταθερή επαφή με το εργατικό κίνημα. Παρά τις δυσκολίες, τον αρνητικό συσχετισμό υπάρχουν τέτοια παραδείγματα συλλόγων και σήμερα, που πρέπει να πολλαπλασιαστούν, να γενικευτούν για να μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση στο φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση θα παίξει η ενίσχυση της ΠΚΣ σε όλα τα τμήματα και συλλόγους των ΑΕΙ - ΤΕΙ.
à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για Διοικητικά Συμβούλια αγωνιστικά, μαχητικά, που συνεδριάζουν σταθερά, ενημερώνουν, κάνουν απολογισμό στους φοιτητές που τα εξέλεξαν. Οχι ΔΣ φαντάσματα που κανένας φοιτητής δεν ξέρει ποιοι τα αποτελούν. Αυτήν την κατάσταση έχουν δημιουργήσει σήμερα οι αρνητικοί συσχετισμοί στο φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα. Η κατάσταση διάλυσης στα όργανα του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος έχει τη σφραγίδα της ΔΑΠ (παράταξη της ΝΔ), της ΠΑΣΠ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ), των ομάδων της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).
à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για να γίνει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα αναπόσπαστο μέρος του λαϊκού κινήματος, ρυάκι στο μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Για να δυναμώσει η ενότητα των φοιτητών.
à Στηρίζουμε Πανσπουδαστική Κ.Σ για να σπάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Για να δεχτεί πλήγμα η αυταπάτη ότι με διαπραγματεύσεις και παρακάλια θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή μας. Η μόρφωση, η δουλειά και η ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα δε χωράει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και του συστήματος. Παλεύουμε για επιστήμη στην υπηρεσία των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου