Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ψηφοδέλτιο Μ-Λ ΚΚΕ για ευρωεκλογές και θέσεις για Ε.Ε

Είσαι στην ΕΕ, μάθε γι’  αυτήν,  αγωνίσου ενάντια της.
Δέκα ερωτήσεις κι απαντήσεις.

  • Είναι η ΕΕ σπίτι των λαών, ολοκλήρωση κι’ ευκαιρία;
ΟΧΙ! Είναι ένωση ιμπεριαλιστών λύκων. Οι χώρες σαν την Ελλάδα στο σύνολο των 27 είναι « εθνικός  μαϊντανός» για να μπορεί το κλαμπ των δυνατών αστικών τάξεων (Γερμανία – Γαλλία) και των πολυεθνικών να κυριαρχεί.
  • Έξω από την ΕΕ , μπορεί να γίνει;
Απολύτως. Η ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η Ελλάδα με το γεωπολιτικό, γεωμορφολογικό, ιστορικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ανάμεσα σε τρεις  ηπείρους  με μια έμπειρη αριστερά και μια εκπαιδευμένη εργατική τάξη μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον μπορεί να γίνει «φυτίλι» μιας γενικότερης έκρηξης.
  • Αυτό θα γίνει με τη δραχμή;
Το νόμισμα είναι εικόνα της οικονομίας και των κοινωνικών σχέσεων. Το πρόβλημα είναι η πολιτική και η εξουσία. Όσοι μιλούν για καταστροφή δεν θέλουν μόνο την ψήφο μας, θέλουν την ψυχή μας. Θέλουν να μας φοβίσουν.
  • Αλλά η ΕΕ δεν μας χρηματοδοτεί;
Μέγα ψέμα! Συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Για κάθε ένα ευρώ που παίρνουμε από ΕΣΠΑ, ή  δάνεια γυρίζουμε πίσω  εφτά!!
  • Δηλαδή δεν κερδίσαμε από τα 33 χρόνια της ένταξης;
Μπήκαμε στην κόλαση. Η Ελλάδα το 1980 ήταν αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα (λάδι, σιτάρι, ελιές, καπνό, βαμβάκι, κρασί, εσπεριδοειδή). Κι έγινε εισαγωγέας!! Η ανεργία από το 3% πήγε στο 30% κι ο λαός ξεζουμίζεται. Μόνο μια χούφτα πλούσιων πλούτισε περισσότερο.
  • Η ΕΕ, δηλαδή, είναι το πρόβλημα;
Η ΕΕ είναι μια μήτρα κακού. Το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός καπιταλισμός, η εξάρτηση μας από ΕΕ και ΗΠΑ, οι ντόπιοι λακέδες τους και η απουσία μαζικού κομμουνιστικού κόμματος.
  • Κομμουνιστικού Κόμματος; Τι εννοούμε;
Όχι ψευτοεικόνα σαν το ΚΚΕ που είναι στη γωνία, μισεί τους αγώνες, δεν μπορεί να κάνει αυτοκριτική για το ’89 – 90 και βολεύεται στο αστικό κοινοβούλιο.
  • Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λύση;
Είναι η τρίτη αυταπάτη.  Μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου που έλιωσε την ΕΔΑ, τον Ανδρέα Παπανδρέου που έκανε το ΚΚΕ – Φλωράκη – Κύρκο ουρά του, ήρθε το τρίτο κύμα αυταπάτης – ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κυβέρνηση όχι εξουσία, το σύστημα τον περνά από εξετάσεις, είναι κόμμα φιλοευρωπαϊκό. , αν δεν υπήρχε το μνημόνιο και τα δάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ. ΕΛ, το «ΠΟΤΑΜΙ» θα ήταν στα αζήτητα. Η αριστερά δεν ανάβει λαμπάδες στην κάλπη, δεν έχει αυταπάτες. Οργανώνεται κι αγωνίζεται.
  • Δηλαδή;
Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει το τρίπτυχο «λαϊκοί αγώνες-πραγματική Αριστερά- κομμουνιστική ανασυγκρότηση». Δηλαδή αναγκαίοι οι αγώνες με σωστό τρόπο ενότητας και δράσης όπως είναι η ΛΑ-ΑΑΣ ( λαϊκή αντίσταση-αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία) και φυσικά το Κόμμα. Χωρίς αυτό το τρίπτυχο οι αγώνες θα γυρίζουν από κει που άρχισαν.
  • Άρα στις εκλογές;
Οι εκλογές είναι κοινωνικό θερμόμετρο. Δεν αλλάζουν τη ζωή μας αλλά στέλνουν μήνυμα. Εμείς λέμε : ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ – Μ-Λ ΚΚΕ, δηλαδή κόκκινη ψήφο, οργάνωση, ψηλά το κεφάλι, αγώνας, αντίσταση παντού.

Μ-Λ ΚΚΕ
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΔYΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
ΑΤΖΑΜΙΔΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του Αλεξίου
ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημοσθένη
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΡΒΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου
ΚΟΝΤΟΦΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΥΦΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Αριστείδη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Προδρόμου
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
ΣΑΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ του Αγαμέμνονος
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ του Σταύρου
ΤΑΧΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου