Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Απάντηση σε δημοσίευμα για τα έργα ΕΣΠΑ



Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι εξέδωσαν ανακοίνωση για το ενημερωτικό έντυπο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, σχετικά με τα έργα
ΕΣΠΑ που υλοποιούνται αυτή την περίοδο.
Με ένα θολό και αδιευκρίνιστο σκεπτικό θεωρούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα έργα δικά τους!
Ένα έργο από όλα αυτά είχε μελετηθεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ επί θητείας του προηγούμενου Δημάρχου, αυτό της ύδρευσης του Αμυνταίου. Η σύγκριση είναι άμεση: από τη μία ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ και από την άλλη δεκαέξι έργα με συνολικό προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ.
Αντίστοιχα, την πρώτη θητεία του ως Δημάρχου, ο επικεφαλής των πολιτικών μας αντιπάλων είχε καταφέρει να εντάξει και να υλοποιήσει επίσης μόνο ένα έργο, την ανάπλαση της οδού Αν. Παπανδρέου. Βέβαια,  είχε κατηγορηθεί ότι το έργο αυτό συνδέονταν με τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, αλλά ήταν δικό του έργο.
Από την πλευρά μας υλοποιούμε ένα πλήθος σημαντικών έργων, μετά από μελέτη, ένταξη και δημοπράτηση σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Συνιστούμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους να μην θίγουν το θέμα των χρηματοδοτούμενων έργων, διότι ο επικεφαλής τους δεν τα κατάφερε και πολύ καλά στον τομέα αυτό όταν ήταν Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά στις μελέτες για την επόμενη περίοδο, οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, με τη βοήθεια και την ψήφο του λαού του Δήμου Αμυνταίου, θα καταφέρουν να υλοποιήσουν στη νέα προγραμματική περίοδο σημαντικά έργα που έχουν ήδη δρομολογήσει, όπως οι τηλεθερμάνσεις με βιομάζα στα χωριά, τα θερμοκηπιακά πάρκα με βιομάζα, το βιοτεχνικό πάρκο στο Αμύνταιο, το υδατοδρόμιο στη Βεγορίτιδα, οι λιμνοδεξαμενές για την ύδρευση και την άρδευση και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου