Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Επιστολή του ΕΚΦ στη ΔΕΗ για το Σωματείο "Γαία"

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις του Σωματείου των Αυτοκινητιστών νομού Φλώρινας (ΓΑΙΑ), όπου διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ, προέβησαν σε κατάληψη του χώρου της αυλής λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης, με αποτέλεσμα να μη γίνετε ομαλά η τροφοδοσία του σταθμού με λιγνίτη.
Το δίκαιο αίτημα των αυτοκινητιστών του σωματείου ΓΑΙΑ που τους οδήγησε στην πράξη
αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντισταθμιστεί με εχθρικό τρόπο από τη ΔΕΗ, η οποία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείτε στην περιοχή μας και να έχει καλή συνεργασία με όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Αυτό που ενδεχομένως και δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι προέβησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ήταν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, τα χρέη προς το δημόσιο και τη ΔΟΥ που είχαν αλλά και τα δάνεια που ενδεχομένως όφειλαν προς τις τράπεζες. Μια τέτοια έκρυθμη κατάσταση με  πολλά προβλήματα χρηματοδότησης κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα οδήγησε τους αυτοκινητιστές σε κινητοποιήσεις όχι για να βλάψουν τη ΔΕΗ αλλά να διεκδικήσουν το δίκαιο τους.
Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή μας και αφορά τις καλές σχέσεις που θα πρέπει να έχει η ΔΕΗ ΑΕ με τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής.
Ζητούμε να μην παραστεί η ΔΕΗ ΑΕ ως πολιτική ενάγουσα κατά των αυτοκινητιστών και να ζητήσει εάν γίνετε την ανάκληση της υπόθεσης, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή της περιοχής, αφού το όφελος από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα είναι μηδαμινό για τη ΔΕΗ αλλά θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τους εργαζόμενους και την εικόνα της ΔΕΗ στην Π.Ε. Φλώρινας.
Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας και θα αποσύρετε τη μηνυτήρια αναφορά κατά των αυτοκινητιστών του σωματείου ΓΑΙΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΦ KAI ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου