Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Δραματικές Βασίλισσες – Άριες από τον 17ο αιώνα κάτω από το φεγγάρι

Η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσιάζουν το οπερετικό δρώμενο «Δραματικές Βασίλισσες – Άριες από τον 17ο αιώνα» στην πανσέληνο της 10ης Αυγούστου 2014 στις 10 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας. 
Το οπερετικό δρώμενο ειδικά
σχεδιασμένο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσιάζει ένα αισθαντικό πρόγραμμα με βασιλικές άριες από τον 17ο και μουσική από τον 18ο αιώνα, δημιουργίες συνθετών όπως Handel, Monteverdi, Purcell και Cesti. Υψηλό δράμα, βαθιά συγκίνηση, ατρόμητη φωνητική γραφή, ατμοσφαιρικά περάσματα, ιστορική σημαντικότητα και πραγματική πρωτοτυπία χαρακτηρίζουν αυτό το δρώμενο μέσα από τις άριες των δραματικών βασιλικών ηρωίδων του μπαρόκ, καθιστώντας την ταυτόχρονα μια συναρπαστική αναδρομή σε δύο αιώνες της ιστορίας της όπερας, από την αυγή του νέου είδους στον πρώιμο δέκατο έβδομο αιώνα έως τα μέσα περίπου του δέκατου όγδοου αιώνα. Η περίοδος η οποία συνδέθηκε όσο καμιά άλλη στην ιστορία της όπερας με την αρχαία ελληνική μυθολογία και γραμματεία. 
Σολίστ η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου και ο μουσικός/κιθαρίστας Βασίλης Βαλαβάνης. Την σκηνοθεσία, σκηνογραφία και ενδυματολογία υπογράφει ο Τάσος Πρωτοψάλτου. 
Επιμέλεια διοργάνωσης: Λιάνα Γκέλου, Τάσος Πρωτοψάλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου