Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας - Δημιουργικής Απασχόλησης & Αθλητισμός

Την Παρασκευή στις 18 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα του Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΥ Φλώρινας Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας - Δημιουργικής Απασχόλησης & Αθλητισμός  για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε μια εκδήλωση
όπου συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, τα παιδιά που συμμετείχαν και οι γονείς τους στον χώρο των παραδοσιακών ξενώνων ΠΛΕΙΑΔΕΣ. Στην εκδήλωση η υπεύθυνη του προγράμματος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Έφη Κηπουροπούλου, Φιλόλογος, Δρ. Σχολικής Παιδαγωγικής και η συνεργάτιδά της Εύη Πλιάσσα, Νηπιαγωγός, MS στη Διδακτική Μεθοδολογία ενημέρωσαν τους γονείς σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποίησαν και διάβασαν τις ιστορίες και τα ποιήματα τω ν παιδιών που δημιουργήθηκαν με την ενθάρρυνση των εμψυχωτριών τους στο πλαίσιο του προγράμματος. Στο τέλος της ανάγνωσης των μικρών ιστοριών μοιράστηκαν οι ιστορίες σε ένα έντυπο βιβλίο σε όλα τα παιδιά. Ο χώρος είχε στολιστεί με τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών τις οποίες πραγματοποίησαν με την καθοδήγηση της Εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλερά στο πλαίσιο των συναντήσεων του προγράμματος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, ο Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ Φλώρινας οργάνωσε το Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά σε συνδυασμό με τον αθλητισμό σε ένα μικρό καλοκαιρινό camp ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε παιδιά Δημοτικού. Τα παιδιά παρακολούθησαν το εξάωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για πέντε εβδομάδες, το οποίο αποτελεί πραγματικά μια πρωτοπόρα δράση για την πόλη μας. Όπως δήλωσε η Υπεύθυνη του Προγράμματος Έφη Κηπουροπούλου «πραγματικά, υπήρξε ένα υπέροχο ταξίδι όπου μαζί με τα παιδιά  διαβάσαμε ιστορίες, αφηγηθήκαμε ιστορίες, παίξαμε, καταπιαστήκαμε με εικαστικές δραστηριότητες και γίναμε μικροί συγγραφείς. Η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των παιδιών ήταν εξαιρετική και πραγματικά νιώσαμε ότι τα παιδιά «ξεκλείδωσαν» και δημιούργησαν ανενδοίαστα τα δικά τους πολύτιμα έργα, προφορικά, γραπτά και εικαστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου