Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης "Ενότητα - Συνεργασία"

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνέντευξη τύπου της δημοτικής παράταξης Ενότητα - Συνεργασία μετά το ξεκίνημα της νέας θητείας στον Δήμο μας.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημοτικούς συμβούλους, τους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Φλώρινας, τα
τοπικά συμβούλια, τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας για τη συνεχιζόμενη διάθεση προσφοράς και το μεράκι τους που υποδηλώνεται καθημερινά με τις ανησυχίες τους, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και γενικότερα την ενεργό παρουσία τους από τη θέση, όπου ο καθένας βρίσκεται προσωπικά.
Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς την τοπική κοινωνία και προς τη δημοτική αρχή. Όλοι όσοι θέλουν μπορούν να συμβάλλουν στους κοινούς στόχους με την προϋπόθεση ότι οι αποκλεισμοί και ο ημετερισμός δεν έχουν θέση μπροστά στις προκλήσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους ανεξαιρέτως τους εκλεγέντες με την ευκαιρία του νέου ξεκινήματος.
Δεν έδωσα συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τις εκλογές γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω καταστάσεις μέσα σε ένα θερμό κλίμα μετά από ένα αποτέλεσμα που έκρινε την εκλογή για λίγες μόνο ψήφους σε ποσοστό κάτω από το 1%.
Δεν ήθελα επίσης να δημιουργήσω εντυπώσεις γιατί πιστεύω ακράδαντα πως το καλό της Φλώρινας απαιτεί σύνθεση και συνεννόηση, αφού πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Περίμενα άλλωστε να δω και την αντίδραση του Δημάρχου και του συνδυασμού του ευελπιστώντας ότι έχουν λάβει το μήνυμα. Εκτός των άλλων, οι ψήφοι του συνδυασμού του Δημάρχου είναι  λιγότεροι κατά δύο χιλιάδες από το άθροισμα των ψήφων του συνδυασμού μου και των λευκών/άκυρων. Δεν αμφισβητείται βέβαια το αποτέλεσμα αλλά η αποδοκιμασία είναι μεγαλύτερη από την επιδοκιμασία. Αυτό αν δεν είναι μήνυμα.
Μήνυμα όμως που δεν παραλήφθηκε.
Και εξηγώ γιατί.
Σε συνέντευξη του ο κ. Βοσκόπουλος μίλησε για ανίερες συμμαχίες εναντίον του. Ήταν δηλαδή, η συμμαχία με έναν ολόκληρο συνδυασμό, αυτόν του κ. Τσιώκα ανίερη αλλά ήταν ιερή η συμμαχία του με την κ. Μούσιου.
Ακούστηκαν περίεργα πράγματα κατά κόρον και χρησιμοποιήθηκαν και προεκλογικά αλλά και μετά τις εκλογές για εξαγορές και εκμαυλισμό συνειδήσεων. Ο τόπος μας όμως είναι μικρός και ευτυχώς ή δυστυχώς όλοι γνωριζόμαστε.
Προχωράει όμως παρακάτω, ο κ. Δήμαρχος θέλοντας  να κρατά ανοιχτά τα χαρακώματα και να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε «δικούς μας» και στους «άλλους».
Επιρρίπτει ευθύνες για κωλυσιεργία των έργων στους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά τα μέτρα που λαμβάνει αφορά αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Ή ψάχνει άλλοθι για δική του κωλυσιεργία και ευθύνες, ή ψάχνει άλλοθι για να τιμωρήσει όσους δεν τον ψήφισαν ή και τα δυο μαζί.
Χρωματίζει τις θέσεις εργασίας στα δικά του χρώματα αφαιρώντας το δικαίωμα στην εργασία των μη δικών του, των άλλων, των «εχθρών».
Διαχωρίζει ακόμα και τους δασικούς συνεταιρισμούς που υλοτομούν για την ατομική ξυλεία των κατοίκων των κοινοτήτων σε όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν και μοιράζει ανάλογα τις δουλειές. Ως τον Εισαγγελέα έφτασαν οι άνθρωποι για να εκφράσουν το πρόβλημα τους.
Εγώ από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοίνωσα την κάθοδο μου στηρίχτηκα και εξέφρασα μία αρχή που τηρώ απαρέγκλιτα όλα τα χρόνια της βουλευτικής μου θητείας και δεν έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου σε κανέναν.
Δε θα χωρίσουμε τους συνδημότες σε πληβείους και πατρίκιους, σε αυλικούς και περιφρονημένους.
Γι΄ αυτήν την αρχή θα δώσουμε μάχες στο δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας και όχι μόνο.
Θα υπερασπιστούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία ξεκινώντας από τις αναθέσεις έργων και τις προσλήψεις.
Προτείνουμε  την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με πρώτο βήμα την ανάθεση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια και στους εκπροσώπους των κοινοτήτων, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης.  
Θα στηρίξουμε το έργο της δημοτικής αρχής αλλά βασική προϋπόθεση είναι να βρούμε ανταπόκριση.
 Το μοντέλο της αρχής του ενός ανδρός έχει ξεπεραστεί. Μόνο με σύμπνοια και ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του Δήμου. Κι από όσο διαπιστώνω αλλά όσα είπε και ο Δήμαρχος υπάρχουν καθυστερήσεις έργων, προβλήματα και δυσκολίες. Και στην τηλεθέρμανση, και στην πάνω μπουάτ και στο ποτάμι και αλλού. Οι εκλογές τελείωσαν. Καλό είναι το δωρεάν ρεύμα αλλά ας βάλουμε πρώτα καμία λάμπα στις κολώνες για να βγάλουμε την πόλη από το σκοτάδι. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα συνεργασία και η συνεργασία είναι μονόδρομος.
Λάθη λοιπόν έγιναν και γίνονται από τη δημοτική αρχή. Η παράταξη μας είναι διατεθειμένη να τα αντιπαρέλθει. Να αντιπαρέλθει και τη διαστρέβλωση και την κακόβουλη προπαγάνδα. Ακόμα και αυτήν την ώρα που μιλάμε, κάποιοι έξω, προσπαθούν να μας χρεώσουν ότι δεν θέλαμε την επιχορήγηση της Ευξείνου Λέσχης  Για να το ξεκαθαρίζουμε. Δεν ψηφίσαμε όχι στην επιχορήγηση της Λέσχης αλλά παρών. Για να δώσουμε το στίγμα της αναθεώρησης του πλαισίου των επιχορηγήσεων στους συλλόγους προς το καλύτερο.
Αυτοί οι κάποιοι όμως δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν διάφοροι κύκλοι έλεγαν προεκλογικά «πως θα αφήσουμε τον τούρκο να γίνει δήμαρχος;». Τότε όμως τους βόλευε. Άρα οι προθέσεις τους δεν είναι ειλικρινείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ανέντιμες. Κάνουν ζημιά στη Λέσχη και την περιχαρακώνουν για να την χειραγωγούν θέλοντας να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.  Τους καταγγέλλω δημοσίως και τους καταδικάζω.
Πιστεύω, κλείνοντας, ότι μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι και να αφήσουμε πίσω το χθες. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά το αποτέλεσμα και αυτό θα το εξασφαλίσουμε συλλογικά αρκεί να το πιστέψουμε. Κρατώντας ψηλά τη σημαία της διχόνοιας, κρατάμε μακριά μας και το καλό για τον τόπο, το οποίο έιναι κοινό και αδιαίρετο.
Σας ευχαριστώ.


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥΧΡΕΝΕΜΕΝΟΣ ΒΕΖΙΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή