Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Υποβολή υπομνήματος από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων

Στις 14.10 2014 κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Φλώρινας στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το παρακάτω υπόμνημα με πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων:


Προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κυρία Πρόεδρε,
Η Λαϊκή Συσπείρωση, εκ μέρους του Σωματείου Εμπορικών-  Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας, του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια και του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, σας ζητά να θέσετε το παρόν υπόμνημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση τακτική ή έκτακτη.
Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και η βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, βυθίζει όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχια.
Τα βάρη της κρίσης τα φορτώνονται όλο και περισσότερο και αναγκάζονται να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα οι καπιταλιστές ακόμα και μέσα στην κρίση αποκομίζουν τεράστια κέρδη.
Ουσιαστική διέξοδος, για ριζικές αλλαγές από αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής τάξης, μπορεί να γίνει μόνο με ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
Στην κατεύθυνση αυτή απορρίπτοντας την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών, διεκδικούμε ένα πλαίσιο ΑΜΕΣΩΝ αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και των οικογενειών τους τόσο από την κυβέρνηση,  όσο και από την Τοπική Διοίκηση.
Σε ότι αφορά το δήμο Φλώρινας διεκδικούμε:
1.    Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών στους ανέργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 €. μηνιαίως. (μισθωτοί, συνταξιούχοι)
2.    Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΦ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
3.    Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση σε ασφαλή κτίρια.
4.    Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία (δεκατιανό).
5.    Πάγωμα χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.
6.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 € και να εξασφαλιστεί η πληρωμή του κάθε μήνα.
7.    Όχι στην αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, που σκοπό έχει τη συρρίκνωση δομών και τις απολύσεις.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Βασιλική Παπαναστασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου