Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ενέργεια, Άνθρωποι και Εποχές

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Θεόδωρος Καρυπίδης, με στόχο τη δημιουργική σύνδεση των νέων περιφερειακών πολιτικών με την κοινωνία και τους πολίτες, σας προσκαλεί σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του διακρατικού έργου HISTCAPE με θέμα:

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ»
Προοπτικές για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς _
για τα χρόνια που έρχονται …
&
Παρουσίαση Δοκιμίου για τη Βιομηχανική Παράδοση _
για τα χρόνια που πέρασαν …
Μέσω του προγράμματος Histcape η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είχε σημαντική συνεισφορά στην χάραξη στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναχαίτιση της παρακμής των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς σε αγροτικές  περιοχές και σε μικρές πόλεις, ενώ ταυτόχρονα διερεύνησε την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς για την περίοδο 2014-2020. Η όλη πρωτοβουλία στον τομέα Σχεδιασμού και Διαχείρισης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εντάσσεται στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό και την προετοιμασία της Περιφέρειας για τη νέα περίοδο 2014-2020.
Ταυτόχρονα παρουσιάζεται ένα ειδικό δοκίμιο – αφιέρωμα στη Βιομηχανική Παράδοση της περιοχής, με επίκεντρο τον άνθρωπο, καθώς ο κλάδος της Βιομηχανικής Κληρονομιάς ήταν αυτός στον οποίο εξειδικεύτηκε πιλοτικά το πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Histcape http://www.histcape.eu    και για την εκδήλωση από την κα Δ. Ασλανίδου, τηλ. 2461053992. 

Το έργο HISTCAPE χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Interreg IVC και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου