Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί οι περισσότεροι επιχειρηματίες αποτυγχάνουν;

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, για να ξεκινήσουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης, πουλούν κτήματα, δανείζονται χρήματα, χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους, αγοράζουν εξοπλισμό, αγοράζουν εμπόρευμα, προσλαμβάνουν προσωπικό, τυπώνουν κάρτες, φυλλάδια, κάνουν ακριβές διαφημίσεις, αλλά στο τέλος αποτυγχάνουν. Σύμφωνα με τις στατιστικές το 80% των νέων επιχειρήσεων αποτυγχάνουν στα πρώτα 3 χρόνια, ενώ και το 80% των επιχειρήσεων
που βρίσκονται στην αγορά λειτουργούν κάτω από το 20% των δυνατοτήτων τους. Έτσι δεν έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκούν.
Για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά;
Επειδή οι επιχειρηματίες επενδύουν στις επιχειρήσεις τους, αλλά δεν επενδύουν στον εαυτό τους. Δεν επενδύουν σε γνώσεις, σε δεξιότητες, σε εμπειρίες, που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική τους επιτυχία. Δεν κάνουν τον κόπο να μάθουν τα βασικά στοιχεία της επιχειρηματικότητας και τις αρχές λειτουργίας της αγοράς.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν κάνουν τον κόπο να μάθουν:
  • τι είναι και τι ακριβώς κάνει η επιχειρηματικότητα,
  • τι είναι και τι ακριβώς κάνει η επιχείρηση,
  • τι είναι πελάτης,
  • για ποιο λόγο βρίσκονται στην αγορά.
Όσο περίεργα και αν σας φαίνονται όλα αυτά, εν τούτοις απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γι αυτό υπάρχουν και τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των επιχειρήσεων. Μπορεί οι ερωτήσεις να σας φαίνονται εύκολες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο απαντάει κάποιος σ’ αυτές είναι που έχει σημασία. Από τον τρόπο που απαντάει κάποιος σ' αυτές τις ερωτήσεις, εξαρτάται η οπτική από την οποία βλέπει την αγορά και η στάση με την οποία την αντιμετωπίζει. Αυτό είναι που έχει σημασία. Αυτό είναι που φέρνει τους πελάτες και τα κέρδη.
Τις απαντήσεις αυτές δεν πρόκειται να τις βρείτε σε βιβλία οικονομικών ή άλλα επιστημονικά συγγράμματα. Οι απαντήσεις αυτές διδάσκονται από συμβούλους επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής επιτυχίας και σχετίζονται άμεσα με την πραγματική λειτουργία της αγοράς και όχι με την επιστήμη της οικονομίας. Όσοι θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις των επιχειρήσεών σας και να έχετε περισσότερα κέρδη, μάθετε καλά αυτές τις απαντήσεις και να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Νέστορας Ι. Κολοβός
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
& Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας
& Επαγγελματικής Επιτυχίας
- Life and Business Coach
www.expertsacademy.gr
info@expertsacademy.gr


1 σχόλιο: