Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του συνδυασμού "Ενότητα - Συνεργασία"

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας της 10ης Δεκεμβρίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα επιχορηγήσεων συλλόγων και θέματα σχετικά με την επιστημονική και τεχνική στήριξη του Δήμου Φλώρινας από την ΑΝ.ΦΛΩ κόστους 100.000 ευρώ.
Στο θέμα των επιχορηγήσεων για μία
ακόμη φορά τονίσαμε πως ο Δήμος πρέπει να συγκεντρώσει τους συλλόγους, να καταγράψει τον προγραμματισμό δράσεων και τις ανάγκες τους και να καθορίσει ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξη τους.
Η Δημοτική Αρχή όμως συνεχίζει την ίδια τακτική για τους δικούς της λόγους και ταυτόχρονα καραδοκεί να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για άρνηση στήριξης των συλλόγων.
Εμείς αποφασίσαμε και ψηφίσαμε τα συγκεκριμένα 2 θέματα των συλλόγων για να μην επιτρέψουμε περαιτέρω εκμετάλλευση αλλά επισημάναμε πως αν από την τακτική αυτή του Δήμου δε μπορέσει  να ικανοποιηθεί το σύνολο των συλλόγων και οι ανάγκες τους στο πραγματικό τους μέγεθος τότε υπόλογη και αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Δημοτική Αρχή.
Στο θέμα της επιστημονικής και τεχνικής στήριξης του Δήμου από την ΑΝ.ΦΛΩ. έναντι ποσού 100.000 η παράταξη μας καταψήφισε και επιπρόσθετα ζήτησε σε την ενημέρωση του συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση από τους υπευθύνους της ΑΝ.ΦΛΩ για τη λειτουργία της στο κομμάτι που αφορά τις υπηρεσίες που παρέχει στο Δήμο Φλώρινας.
Επίσης στηλιτεύτηκε η απόφαση του Δήμου να προσφεύγει στην ΑΝ.ΦΛΩ για επιστημονική στήριξη όταν ο ίδιος ο Δήμος διαθέτει άρτιο, αξιόλογο, επιστημονικό και καταρτισμένο προσωπικό.
Από το Γραφείο Τύπου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου