Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μέγας Αμύντας, πήρε το ντέρμπι της Φλώρινας

Ο Αμύντας Αμυνταίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας, επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου με 30-19 και πλέον πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο και αήττητο της βαθμολογίας Αρίωνα
Πτολεμαίδος, το ερχόμενο Σάββατο (20/12) στις 18:00.
Σ ένα παιχνίδι με αργό τέμπο αλλά με πολλή δύναμη, ο Αμύντας εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο και με ένα αποδοτικό 15λεπτο στο τέλος (45-60λεπτο), κατέκτησε εύκολα το ροζ φύλλο.
Με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο,  ο Αμύντας  στηριζόμενος αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες των Παναγιωτίδη (13γκ.) και Παρπούλα (9γκ.) στην επίθεση, προηγήθηκε 7-5 στο 15λεπτο.
Οι παίκτες της Μέγα Αλέξανδρο παρ΄ ότι κέρδιζαν μπάλες στην άμυνα αδυνατούσαν να τα μετουσιώσουν σε γκολ, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Αμύντα να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να αυξήσουν το προβάδισμα τους στα 6τέρματα, 15-9 στο 25λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα (2 παίκτες παραπάνω) , κατάφεραν στο τελευταίο 5λεπτο να σημειώσουν σερί 2-0, με το σκόρ στο ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 15-11, υπέρ του Αμύντα.
Στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Μάκη Κιοσέ παρουσίασαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, ενώ η ομάδα της Φλώρινας με τα τέρματα των Σίσκο (6γκ.) και Τραίτση (4γκ) και τις σωτήριες επεμβάσεις του Βαραδίνη , κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά στα 2τέρματα, 20-18 στο 45λεπτο.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού θα εξελίσσονταν σε θρίλερ,  δύο σερί τέρματα από τον Παρπούλα και τον νεαρό Ζαρογιάννη,  έδωσαν αέρα 4 τερμάτων στον Αμύντα 22-18 στο 48λεπτό, κάμπτοντας ουσιαστικά και τις τελευταίες αντιστάσεις των παικτών του Βασίλη Δούκα, που δεν είχαν άλλες δυνάμεις, για να επιστρέψουν στο παιχνίδι.
Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Αμύντα, μετέτρεψαν τα τελευταία λεπτά σε παράσταση για έναν ρόλο, με επι μέρους σκόρ  9-1, έφτασαν πανηγυρικά στην νίκη, με διψήφια διαφορά τερμάτων ( +11 30-19), κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων τους.
Ο παίκτης του Αμύντα Γιώργος Παρπούλας, δήλωσε: « Είχαμε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσης μας, ωστόσο καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή μέχρι το τέλος και να φτάσουμε σε μια ακόμα νίκη.
Η προσοχή μας στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι με τον Αρίωνα, που είναι κομβικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα».
Διαιτήτριες: Ράλλη Χ – Ράλλη Σ.
Αμύντας Αμυνταίου (Μ. Κιοσές): Παρπούλας 8, Παπαχρήστου 1, Καλαιτζίδης 1, Κοσμίδης 1, Γιώσκος 2, Καλομηνίδης, Τόιτος (τφ), Κιοσές 1, Τατσίδης (τφ), Παπαιωάννου, Παπακωνσταντίνου, Ζαρογιάννης 3, Παναγιωτίδης 13, Πετρίδης, Φραγκότσης.
Δίλεπτες Αποβολές: 3       Πέναλτι: 1/2
Μέγας Αλέξανδρος (Β. Δούκας): Βέργος, Μαγγόνας 3, Παπαγεωργίου, Τραίτσης 4, Σίσκος 6, Αλεξίου, Τράικος, Ντουμανίδης 2, Βαραδίνης, Κωνσταντινίδης, Σουμπάσης 2, Γεωργιάδης, Δήμου, Κεβρεκίδης, Πηλίδης, Ρουφίδης 2.  

Δίλεπτες Αποβολές: 5       Πέναλτι: 3/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου