Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση έναρξης ετήσιου Περιοδικού ελέγχου Μέτρων και Σταθμών

Ανακοινώνεται ότι από την 19η Ιανουαρίου 2015 μέχρι  την 31η Δεκεμβρίου 2015, θα διενεργείται ο ετήσιος Περιοδικός  Έλεγχος όλων των μετρικών και ζυγιστικών συσκευών, γεφυροπλαστιγγών, βενζιναντλιών, πετρελαιαντλιών και σταθμών. 

Ο έλεγχος αυτός είναι υποχρεωτικός για όλους τους εμπόρους , βιοτέχνες και βιομηχάνους του Νομού οι οποίοι χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές στις συναλλαγές τους με το κοινό.
Από την καταβολή τελών Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και σταθμών απαλλάσσονται τα Υπουργεία, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και γενικά οι φορείς του στενού τομέα, καθώς επίσης, τα ΕΛΤΑ και οι κρατικοί αερολιμένες.
Προς αποφυγή ταλαιπωριών των ενδιαφερομένων γνωστοποιείται ότι έχει καταρτισθεί πρόγραμμα των εργασιών του συνεργείου που θα περιοδεύσει σε όλο το Νομό, για το οποίο πρόγραμμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν από το Τμήμα Εμπορίου – Τουρισμού, Δ/νση Ανάπτυξης Φλώρινας.
Ύστερα από την γνωστοποίηση αυτή, καλούνται οι επαγγελματίες κλπ. που έχουν στην κατοχή τους μετρικά και ζυγιστικά όργανα, να φροντίσουν για την σφράγιση τους στις οριζόμενες από το πρόγραμμα μέρες, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τις εργασίες του συνεργείου ελέγχου , έχοντας πάντα  υπόψη τους, ότι κάθε τυχόν σημειούμενη παράβαση ή παράλειψη σφράγισης , τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΙΕΠΠΥ όπως ισχύει και την εφαρμογή του Ν. 4177/2013, ως και της απόφασης  Α2- 861/22-08-2013.
Με εντολή Περιφερειάρχη
Ο Αναπλ. Διευθυντής
Χρυσούλα Βοσκοπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου