Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Άτακτη Χρεωκοπία , «Μονομερείς Ενέργειες» και Διαπραγμάτευση

Το βασικό αφήγημα τρόμου της κυβέρνησης γι αυτές τις εκλογές συμπυκνώνεται στο ότι ο Σύριζα θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν στην έξωση μας από το Ευρώ. Σε αυτήν τη γραμμή πλεύσης έχουμε μία γιγαντιαία προσπάθεια από φίλαπροσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ να ανακαλύψουν δηλώσεις και άρθρα
από το εξωτερικό (τα οποία χωρίς κανέναν προφανή λόγο στην χώρα μας είναι εξ ορισμού αξιόπιστα) που να στηρίζουν τη διασύνδεση μεταξύ μονομερών ενεργειών εξόδου από το ευρώ και άτακτης χρεωκοπίας.
Αφού η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα αντίθετα σημαίνει ότι και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση χωρίς μονομερείς ενέργειες οπότε δεν θα μας βγάλουν από το ευρώ και άρα δεν θα έχουμε χρεωκοπία. Το αφήγημα της κυβέρνησης κρύβει την εξής αντίφαση: Θεωρεί ότι μπορεί κανείς να κάνει διαπραγμάτευση οποιασδήποτε μορφής αφού πρώτα έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερής ενέργεια ότι και αν του ζητήσει το έτερο διαπραγματευόμενο μέρος. Είναι σαν να λέμε ότι πάμε να κάνουμε παζάρια για να αγοράσουμε πατάτες και πριν ακόμα ακούσουμε την τιμή λέμε στον μανάβη ότι δεν θα προβώ στην μονομερή ενέργεια στο να μην αγοράσω τις πατάτες. Το φυσιολογικό είναι ο μανάβης να εκμεταλλευτεί την ανόητη δέσμευση μου και να μου προτείνει μία εξωφρενική τιμή.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε λοιπόν τίποτα το παράλογο όταν δήλωνε ότι ναι μεν δεν έχουμε πρόθεση να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες και έχουμε όλη την καλή διάθεση να διαπραγματευτούμε αλλά δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να δράσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών μας προβαίνοντας σε μονομερείς ενέργειες αν μας αναγκάσετε. Δηλαδή Θέλω να αγοράσω πατάτες αλλά σε λογικό κόστος βάση της πρακτικής της αγοράς. Αν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε και αυτός με την σειρά του ότι δεν πρόκειται κάτω από καμία περίσταση να προβεί σε μονομερείς ενέργειες όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Σαμαράς, θα ήταν σαν να παραδεχόταν εμμέσως ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί και θα έκανε ότι του πρότεινε η τρόικα με ότι συνέπειες και αν είχαν αυτά για την χώρα.
Σέλτσας Κωνσταντίνος
Χειρούργος Οδοντίατρος
Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ΠΕ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου