Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αυθυποβολή

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αποκτά ιστορική διάσταση για τη χώρα μας, καθώς δε θα σημάνει μόνο την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης, αλλά για την μετωπική σύγκρουση δύο διαφορετικών πολιτικών σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, τώρα που ο «μνημονιακός» κύκλος τελειώνει.
Παρά το σημαντικό αυτό ορόσημο για τη χώρα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης
κραδαίνουν ένα «πρόγραμμα», το οποίο ικανοποιεί γενναιόδωρα απαιτήσεις συντεχνιακών ομάδων και υπόσχεται με μεγάλη άνεση τα πάντα στους πάντες, μέχρι και ότι «θα κόψουν χρήμα»!  Η προσφιλής αυτή τακτική κρύβει την αλήθεια «κάτω από το χαλί», αφού λειτουργεί ως αυθυποβολή, επιτρέποντας στον καθένα να ακούσει αυτό που επιθυμεί, ασχέτως αν ποτέ δεν θα το δει να συμβαίνει. Ένα παλαιοκομματικό παραμύθι, που προσφέρει λίγες στιγμές ευφορίας σε μια δύσκολη καθημερινότητα.
Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα μέσα από έναν πιο «δυσάρεστο» για κάποιους, αλλά πιο ασφαλή δρόμο. Γιατί είναι δυσάρεστος ο δρόμος των συγκρούσεων με συντεχνίες και κατεστημένα, πριν την άρση του καμποτάζ, τις αλλαγές στην συνδικαλιστική νομοθεσία, το πανεπιστημιακό άσυλο, την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα. Είναι δυσάρεστος ο δρόμος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας (από την οποία έχουν ήδη εισπραχθεί €3,1 δισ. από συνολικές συμφωνίες €7,7 δισ. ευρώ), της καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής μέσω του σχεδίου «Άρτεμις», της εξάλειψης των «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων, του εξορθολογισμού των δαπανών στην Υγεία με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις μπορεί στην τρέχουσα συγκυρία να κομίζουν μεγάλες αλλαγές, αλλά εξασφαλίζουν ένα μέλλον πιο ευχάριστο στα παιδιά μας, καθώς αφήνουν πίσω τους πρωτογενές πλεόνασμα, θετικό αριθμό ανάπτυξης και μηδενικό έλλειμμα. Η φροντίδα προς τους αδύνατους και τους επόμενους αποκτά νόημα, όταν εξασφαλίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς δημόσιο χρέος, χωρίς ύφεση, χωρίς απαισιοδοξία. Άλλωστε, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας αποδεικνύουν την έμπρακτη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.  
Σήμερα, μετά από δύο χρόνια εντατικής προσπάθειας, είμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο αξιόπιστοι διεθνώς, πιο φερέγγυοι δημοσιονομικά, ελαφρύνοντας σταδιακά τους πολίτες από τα βάρη της κρίσης. Στο διάστημα αυτό, μειώθηκε η φορολογική επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος από το 45% στο 42%, ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%, ο φόρος στα μερίσματα από 25% σε 10%, ο φόρος ακινήτων από το 2012 στο 2013 κατά 15%. Είναι τα πρώτα βήματα μιας εθνικής προσπάθειας και η οποία μας αφορά όλους.
Τώρα που η ανάκαμψη αποτυπώνεται στους πρώτους βασικούς δείκτες της οικονομίας και πολύ σύντομα θα περάσει στην τσέπη μας, οφείλουμε στις επόμενες γενιές να αποφασίσουμε υπεύθυνα για το μέλλον μας. Για αυτό στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία.
Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος Α.Π.Θ.

Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ; ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας είπες ότι αποφύγατε να χτυπήσετε τη διαφθορά-που για λόγους εσείς γνωρίζετε-τη διαπλοκή, τα αμαρτωλά συμφέροντα και κυρίως τη φοροδιαφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθείς για καριέρα εσύ μου φαίνεται, και όχι αυτή του γεωπόνου. Εντάξει, το ΄πες το ποιηματάκι, βγάλε την κασέτα τώρα. Ουγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή