Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη μελών της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησαν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου μέλη της δημοτικής ομάδας αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου. Στη συνάντηση
παραβρέθηκαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας και μέλη της δημοτικής ομάδας αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου.
  Ο κ. Ιωσηφίδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση γύρω από τις σοβαρές καταστροφές στον πρώην Δήμο Αετού λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων. Όπως δήλωσε: «Οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Πρέπει η νέα περιφερειακή αρχή να μεριμνήσει ώστε η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Σε περίπτωση ολιγωρίας υπάρχει κίνδυνος να αμφισβητηθούν οι ζημιές, όπως συμβαίνει τα παλαιότερα χρόνια.». Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του έργου της ανύψωσης της Χειμαδίτιδας, τονίζοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη μη ολοκλήρωσή του και να γίνει σχετική έρευνα για να βρεθεί αν τελικά δόθηκαν ή όχι τα λεφτά, καλώντας παράλληλα την Π.Ε. Φλώρινας να μεριμνήσει για την υλοποίησή του.
  Από την πλευρά του, ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε στη σημασία του Δήμου Αμυνταίου για την ανάπτυξη της Π.Ε. Φλώρινας τονίζοντας ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει πρόγραμμα και σχέδιο υλοποίησης μια σειράς έργων στον Δήμο Αμυνταίου που, αν υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία, θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Ως προς το θέμα των καταστροφών, είπε αναλυτικά τα εξής:  
  «Έγιναν παρεμβάσεις από τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και σε συνεννόηση με τη Δ.Ε.Η. δόθηκε πρόχειρη λύση στο πρόβλημα. Υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός και η Π.Ε. Φλώρινας έχει εντάξει ήδη έργο ύψους 1.6 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει καθαρισμό των καναλιών και δημιουργία υποδομών για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων. Έχει γίνει εκ νέου παρέμβαση προς τη Δ.Ε.Η., η οποία ανέλαβε τον καθαρισμό του κεντρικού καναλιού του Δήμου Αμυνταίου προκειμένου τα νερά να διοχετευτούν στη λίμνη των Πετρών.
  Εμείς πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, όπου και συζητήσαμε αναλυτικά το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και τα έργα που έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε στην περιοχή. Πήραμε δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας για άμεση ανταπόκριση. Θα πρέπει να καταγραφούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ και οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν, όπως αντίστοιχα θα γίνει και για την περιοχή του Εύρου. Η Π.Ε. Φλώρινας θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του συγκεκριμένου ζητήματος και θα ζητήσει από τον ΕΛΓΑ να έρθει στην περιοχή για να καταγράψει τις ζημιές.».
  Ως προς το θέμα του έργου της Χειμαδίτιδας ανέφερε ότι θα γίνει κατάλληλη επεξεργασία για την υλοποίησή του αλλά και επιπρόσθετων έργων για την αποφυγή φαινομένων πλημμύρας. Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει σχέδιο και για την υλοποίηση του έργου της διαχείρισης της λίμνης των Πετρών, για το οποίο τα μηνύματα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Υποδομών είναι θετικά και υπάρχει ελπίδα να ολοκληρωθεί κατά τα επόμενα χρόνια.
  Κλείνοντας τόνισε την αγάπη του για την περιοχή του Αμυνταίου και δήλωσε ότι από πλευράς περιφέρειας θα υπάρχει στενή και συνεχής επικοινωνία και συνεργασία για όλα τα ζητήματα που άπτονται της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου