Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»,  Γονέων του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας πραγματοποίησε  επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης
«MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Ποιος τη ζωή μου...»

στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης   το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου  2015, η οποία  συγκλόνισε πάνω από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσε ένα μυσταγωγικό προσκύνημα για 7.000 άτομα στη Μακρόνησο.
Ήταν ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, που διατρέχει μέσω της μουσικής του την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας και ήταν  ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.
Η Ελλάδα «ταξίδεψε» από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη… Προσωπικές μνήμες – αφηγήσεις, σκηνές που μας συγκλόνισαν  και μουσικές που συνεπήραν, μάς ταξίδεψαν  από τα «πέτρινα χρόνια», στην «άνοιξη της δεκαετίας του ’60» και στη μεταπολίτευση… Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής… Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης… Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, που συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας… Ήταν  μια ανεπανάληπτη εμπειρία μνήμης και αισθήσεων, μια  εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Ωδείου  και Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο για την ευγενική συνεισφορά του ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου