Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ημερίδα στο Δημοτιό Σχολείο Ιτέας "Ρατσισμός στο διαδίκτυο: η ρητορική του μίσους"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, επιμορφωτική δράση για γονείς, με θέμα: «Ρατσισμός στο διαδίκτυο: η ρητορική του μίσους», στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου και της
επερχόμενης ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.
Η παραπάνω επιμορφωτική δράση οργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού.
Στόχος της παραπάνω επιμορφωτικής δράσης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης,  ήταν η ευαισθητοποίηση των γονέων, για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων, για την προαγωγή της ισότιμης συμμετοχής όλων στην κοινωνική ζωή. Παράλληλα, στόχος της επιμορφωτικής δράσης ήταν η συμβολή των γονέων στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και την διαμόρφωση αντιρατσιστικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, μέσω της συνεργασίας σχολείου- οικογένειας.
Εισηγήτρια ήταν η κ. Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας. 
Η κ. Μπαφίτη αναφέρθηκε στις μορφές κοινωνικού ρατσισμού, στο πως μπορούν να γίνουν αντιληπτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισής τους.
Οι γονείς παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα διατυπώνοντας ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με το φαινόμενο της ρατσιστικής συμπεριφοράς των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Ο Διευθυντής του Δημ. Σχολείου Ιτέας
Κωνσταντίνος Μαραγκός  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου