Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Eκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Φλώρινας στη Θεσσσαλονίκη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας στις 13 -2-2015 πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι της Έδρας και του Παραρτήματος Αμυνταίου, με τη συνοδεία καθηγητών του σχολείου. 
Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Πλανητάριο την ταινία «Τα Θαύματα του Σύμπαντος».  Με τα «μάτια» του Hubble Space Telescope και μέσα από μια εξόρμηση που κόβει την ανάσα, ταξίδεψαν δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, για να γίνουν μάρτυρες της γέννησης του Σύμπαντος και παρακολούθησαν το σχηματισμό γαλαξιών και ηλιακών συστημάτων. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου, όπου με τρόπο διαδραστικό κι ευχάριστο έγινε μια σύντομη παρουσία της Ιστορίας του Κινηματογράφου από υπεύθυνη του Μουσείου. Ακόμη οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους 3d με ειδικά γυαλιά και στο τέλος εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν μια μικρή αυτοσχέδια χιουμοριστική σκηνή σε αληθινό στούντιο και μπροστά στην κάμερα. 
Όλα τα παραπάνω ήταν για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου