Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 23/4/2015, συζήτησε το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση-ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της. 
2. Καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. 
3. Καταγγέλλει την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της. 
4. Προτίθεται μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου Φλώρινας. 
5. Δεσμεύεται να προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό του Δήμου, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
6. Προτίθεται να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π. 
7. Δεσμεύεται να αναλάβει σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες μας με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης. 
8. Συναινεί στο αίτημα του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, προκειμένου να του τεθούν τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των Δήμων, η εφαρμογή της Π.Ν.Π. 

H Πρόεδρος 
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου