Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αριστέας Φιλώτα: Ομάδα με παρόν και μέλλον!

Έτος ίδρυσης: 2013
Διεύθυνση: Μεγ.Αλεξάνδρου 120
emailaristeas.filota@gmail.com
Χρώματα: πράσινο-άσπρο
Έδρα: ΔΑΚ Αμυνταίου
Ιστότοπος: facebook Αριστέας-Volleyball-Team-Φιλώτας



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Κατσουπάκης Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος: Τόρτοκας Άνθιμος
Γενικός Γραμματέας: Σαμαρά Ευτέρπη
Ταμίας: Ιωαννίδου Ελένη
Έφορος τμήματος: Κατσουπάκης Κωνσταντίνος
Έφορος τμήματος: Λαυρεντιάδου Ιουλία
Έφορος τμήματος: Κατσαντούρης Νικόλαος



 ΡΟΣΤΕΡ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015
Νο
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΘΕΣΗ
2
ΚΩΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
2002
ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
3
ΒΟΓΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
2000
ΑΚΡΑΙΑ
4
ΔΟΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2001
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
5
ΤΟΡΤΟΚΑ ΣΜΑΡΩ
2000
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
6
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
2003
ΑΚΡΑΙΑ
9
ΠΟΥΛΕΚΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
2002
ΑΚΡΑΙΑ
10
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΖΩΗ
2003
ΔΙΑΓΩΝΙΑ
11
ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
2003
ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
12
ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
2000
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
13
ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
2000
ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ
14
ΤΟΡΤΟΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
2000
ΔΙΑΓΩΝΙΑ
15
ΤΣΑΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
2002
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
16
ΜΠΑΛΙ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ
2003
ΔΙΑΓΩΝΙΑ
17
ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
2000
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
19
ΔΕΛΗΔΙΑΜΑΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2002
ΑΚΡΑΙΑ
α/α
Ομάδα
Αγώνες
  Νικη    
Ηττα
Μηδεν.
ΣΕΤ
Βαθμοί
1
 ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
16
15
1
-
47-7
31
2
ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 2
16
11
5
-
39-21
27
3
ΑΟΠ ΜΙΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
16
11
5
-
37-23
27
4
ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
16
11
5
-
39-19
27
5
ΓΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
16
11
5
-
35-23
27
6
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡ. ΒΡΥΣΗΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ
16
7
9
-
27-30
23
7
ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ
16
4
12
-
16-37
20
8
ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ ΓΕ
16
2
14
-
8-42
18
9
ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
16
-
16
-
2-48
16

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Το βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή της Τοπική Κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, μετράει μια παράδοση 8 ετών. Ο Αριστέας Φιλώτα είναι ένας νεοσύστατος αθλητικός σύλλογος, που έχει σαν στόχο να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου της ευρύτερης περιοχής για το άθλημα και να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το βόλει μέσα από ένα κύκλο δραστηριοτήτων.  Ο Αριστέας Φιλώτα ιδρύθηκε το 2013, ωστόσο η λειτουργία των πρώτων τμημάτων  ξεκίνησε άτυπα το 2007 από ανθρώπους του Βόλεϊ (Λάκης Λέκκας, Αδαμίδης Ιωάννης) στην περιοχή του Φιλώτα. Το 2012 η όλη προσπάθεια μετουσιώθηκε σε αγωνιστικά τμήματα γυναικών και παγκορασίδων, τα οποία συμμετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Μ.), ως τμήματα της «ΕΜΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ».
Ο σύλλογος από την ίδρυση του έχει προσανατολιστεί στα τμήματα υποδομών, όπου η συμμετοχή των αθλητριών είναι πολυάριθμη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκροτείται απο προαγωνιστικό τμήμα, 2 τμήματα μίνι κοριτσιών, τμήμα παγκορασίδων και τμήμα Κορασίδων, στα άμεσα πλάνα των ιθυνόντων του Αριστέα είναι η ανασύσταση της γυναικείας ομάδας, που θα κινείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ενισχύοντας την αναγνωσιμότητα του συλλόγου.
Έμπρακτο αποτέλεσμα της αγάπης των ανθρώπων του Αριστέα για το άθλημα της Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ), αποτελεί η ένταξη του συλλόγου στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) «ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ», με το οποίο γίνεται ενημέρωση για το άθλημα και επίδειξη των βασικών τεχνικών του σε μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.
Το τουρνουά MINI VOLLEY που διοργανώνει ο Αριστέας σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΜ, στις αρχές Ιουνίου στο Φιλώτα, έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού στο  Δήμο Αμυνταίου. 

Ονομ./Επων.: Θεόδωρος Ιωάννου
Ημερ. Γεν.: 15/05/1980
Προπονητής: Κορασίδων - Παγκορασίδων
Ξεκίνησε να παίζει βολει το 1990 στον Φ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, μέχρι το 1998 , όπου και έφυγε για σπουδές στην Αγγλία.
Το 2000 εντάχτηκε στην ομάδα βολει του Πανεπιστημίου του Newcastle μέχρι το 2005 όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το 2007 έως το 2009 δραστηριοποιήθηκε στο Beach Volley, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τουρνουά στον Αι-Γιάννη, στην Πάρο.
Το 2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς τη σχολή διαιτησίας πετοσφαίρισης στην Κοζάνη και διεύθυνε τα πρώτα παιχνίδια στο τοπικό πρωτάθλημα. Σαν διαιτητής έμεινε έως και την επόμενη χρονιά (2013-2014), με αποκορύφωμα τα 3 ματς στην Α1 της Volleyleague, ως Α’ επόπτης στο Αιγίνιο. (Νίκη Αιγινίου – Παναθηναϊκός, Νίκη Αιγινίου – Λαμία και Νίκη Αιγινίου – Ολυμπιακός).
Τη φετινή χρονιά (2014-2015) αποδέχτηκε την πρόταση του Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ, και καθοδήγησε τις ηλικιακές ομάδες Κορασίδων και Παγκορασίδων, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας).

Ονομ./Επων.: Παρθενόπη Κούση
Ημερ. Γεν.: 15/08/1991
Προπονήτρια: Μίνι- Προ Μίνι κορίτσια
Το 2002 έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του βολει με τη φανέλα του Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαίδος στον οποίο και παρέμεινε έως το 2009.
Την Σεζόν 2009-2010 μετεγγράφηκε στον Ατρόμητο Τριαδίου Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν ο Γαλαξίας Θεσ/νίκης το 2010-2011  και ΜΑΣ Αετός Θεσσαλονίκης το 2011-2012.
Το 2012 επανήλθε στην ομάδα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, με την οποία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
Η αγωνιστική περίοδος 2013-2014 την βρήκε στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, με τον οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.
Τη σεζόν 2013-2014 παράλληλα με τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις , συνεργάστηκε με τον Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ συμπληρώνοντας το τεχνικό τιμ των ηλικιακών κατηγοριών.
Τη  φετινή περίοδο (2014-2015) συνεχίζοντας τη συνεργασία  της με τον με τον Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΙΛΩΤΑ της ανατέθηκαν τα τμήματα μίνι στα κορίτσια. 

Ονοματεπώνυμο:  Σωτηρία Τόρτοκα
Θέση : Διαγώνια
No: 14
Ημερ. Γεν. : 31/5/2000
Υψος: 1,76
Ήσουν στην προεπιλογή του Εθνικού κλιμακίου των  Παγκορασίδων, ποιες ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισες απ΄ αυτήν την εμπειρία; Θεωρείς ότι ο πήχης ανεβαίνει για σένα;
Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι ολιγάριθμες ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας στον ανταγωνισμό υστερούν σε εθνικό επίπεδο, ως εκ τούτου τα κριτήρια με τα οποία ξεχωρίζουν οι παίκτριες της περιοχής, είναι κυρίως τα εξωτερικά γνωρίσματα. Έτσι και την περίπτωση μου το ύψος ήταν καταλυτικός παράγοντας για τη κλήση μου στο Κλιμάκιο.
Όμως στις προπονήσεις του Κλιμακίου, διαπίστωσα ότι πέρα από το ύψος, το σύνολο των παικτριών  διακρίνονταν για την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και την ευφυία τους, γεγονός με έκανε να  αναθεωρήσω σε ότι είχε να κάνει με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια αθλήτρια για να είναι ανταγωνιστική.
Πλέον ο πήχης ανεβαίνει για μένα, καθώς οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που αποκόμισα από τη συμμετοχή στο εθνικό κλιμάκιο, με βοηθούν να προσαρμόσω τις επιδόσεις μου στις απαιτήσεις του αθλήματος. 
Ποιοι λόγοι σε παρακίνησαν να ασχοληθείς με το άθλημα της πετοσφαίρισης;
Θυμάμαι ότι σε ηλικία μόλις 8 ετών, οι γονείς και κυρίως ο πατέρας μου που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το βόλεϊ, με ενέταξαν στα τμήμα του Αριστέα, όπου η καθημερινή επαφή με το άθλημα , μ έκανε να το αγαπήσω και να γίνω υπέρμαχος του.      
Κατά τα τη γνώμη σου, ποια χαρακτηριστικά αναδεικνύουν την ομορφιά του βόλεϊ ;
Το βόλεϊ είναι άθλημα εγκεφαλικό και ευγενές, συνδυάζει την ταχύτητα με την ευφυΐα που διατηρεί συνεχώς το σώμα σε ένταση, αλλά και τον νου σε συνεχή αφύπνιση για να μπορείς στην διάρκεια της προπόνησης, αλλά κυρίως του αγώνα, να είσαι μέσα στο παιχνίδι. Επιπλέον Επειδή στο βόλεϊ απουσιάζει η σωματική επαφή, πιστεύω οτι ταιριάζει πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία των κοριτσιών.
Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί της ηλικίας σου να ανταποκριθεί επαρκώς τόσο στις επαυξημένες μαθησιακές/εκπαιδευτικές υποχρεώσεις, όσο και στις αθλητικές δραστηριότητες;
Θεωρώ ότι κάθε παιδί θέτει προτεραιότητες στη ζωή του. Έτσι και ‘γώ προσπαθώ να κατανείμω το  χρόνο μου σωστά, ώστε να είμαι συνεπής τόσο στις μαθησιακές υποχρεώσεις όσο και σ αυτές της ομάδας (προπονήσεις και αγώνες) . Γενικά πιστεύω ότι αν αυτό που κάνεις το αγαπάς, βρίσκεις πάντα να αφιερώσεις και τον κατάλληλο χρόνο, εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός βοηθάει, να εκτονώσουμε το περίσσιο φορτίο ενέργειας και να αυξάνουμε την οξυδέρκεια μας.

Ονοματεπώνυμο:  Θεοδώρα Αβραμίδου
Θέση: Κεντρικός
Νο: 12
Ημερ. Γεν.: 22/01/2000
Υψος: 1,75
Πως είδες το επίπεδο του φετινού -ηλικιακού- πρωταθλήματος, και κατ΄ επέκταση τη δυναμική των ομάδων;
Το γεγονός ότι η ομάδα μας άλλαξε όμιλο και εισήλθε σ έναν  πολύ δυσκολότερο από το προηγούμενο, αύξησε και τις απαιτήσεις. Οι συνομήλικες συναθλήτριες του εν λόγω ομίλου, πλαισίωναν  παράλληλα τις γυναικείες ομάδες , που αγωνίζονταν στις εθνικές κατηγορίες, ως εκ τούτου ο βαθμός δυσκολίας το παιχνίδι ήταν μεγάλος. Παρόλα αυτά σε πολλούς αγώνες καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γεγονός που αποτυπώνει την αγωνιστική μας πρόοδο.     
Στο μέλλον, θα ήθελες να μεταγραφείς σε ομάδα που θα αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο;
Φυσικά και θα με ενδιέφερε  η προοπτική να αγωνιστώ σ ένα σύλλογο με υψηλές προσδοκίες. Αυτή όμως τη χρονική στιγμή προέχει ο Αριστέας και το πώς θα καταφέρουμε μέσα από την συστηματικά δουλειά, να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο.
Είσαι ευχαριστημένη με τη φετινή σου χρονιά, ποιες οι προσδοκίες για του χρόνου;
Ως ένα βαθμό είμαι ικανοποιημένη από την ατομική μου επίδοση, ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στο κομμάτι της τακτικής. Γενικά είμαι αισιόδοξη,  αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνεχίσω να έχω ανοδική πορεία, να είμαι υγιής, ούτως ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα μου άμεσα και μαζί με τις συμπαίκτριές να κυνηγήσουμε του χρόνου το κάτι παραπάνω.
Τα κρούσματα ντόπινγκ είναι συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό, ποια είναι η άποψη σου πάνω σ’  αυτό το ακανθώδες ζήτημα;
Οι αθλητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χρήση απαγορευμένων ουσιών παρέχει πρόσκαιρα οφέλη και οτι στο άμεσο μέλλον οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες τόσο στην υγεία τους, όσο και  στην αθλητική τους αξιοπρέπεια. Επειδή, λοιπόν τα κρούσματα ντόπινγκ μέρα με την μέρα αυξάνονται , η πολιτεία σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς οφείλει να ενημερώσει επαρκώς τους αθλητές για την επικινδυνότητα της χρήσης των απαγορευμένων ουσιών και να αυξήσει την συχνότητα των ελέγχων αντιντόπινγκ. 

Ονοματεπώνυμο:  Μαγδαληνή Κατσουπάκη
Θέση : Πασαδόρος
Νο: 13
Ημερ. Γεν. : 14/4/2000
Υψος: 1,65
Θεωρείς ότι η  7η θέση που κατέλαβε η ομάδα στο ηλικιακό πρωτάθλημα, αποτυπώνει την φετινή σας αγωνιστική απόδοση;
Πιστεύω πώς ναι, Ωστόσο εδώ θα πρέπει να τονίσω οτι η μετάβαση της ομάδας από τον Γ  Όμιλο  στον Β, μας επηρέασε αρκετά, καθώς δεν είχαμε εικόνα των αντίπαλων ομάδων , έτσι κάθε παιχνίδι ήταν για μας μια καινούργια εμπειρία, συν τοις άλλοις ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο όμιλο ήταν ακόμα μεγαλύτερος και αυτό διότι υπήρχαν οι 4 πιο ισχυρές ομάδες των τριών ομίλων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είμαστε ικανοποιημένες από την προσπάθεια μας.    
Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός συμβάλλει ευεργετικά , ώστε οι νέοι αποφεύγουν τις σειρήνες της εποχής (βία, ναρκωτικά, αλκοολισμός κτλ.);
Ο αθλητισμός ως γνωστών παράγει παιδεία, διαμορφώνει την κοινωνική συμπεριφορά των αθλητών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και βοηθάει στην ανάπτυξη των νοητικών ικανοτήτων. Επόμενο είναι όσοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, να προσανατολίζονται σε υγιή ενδιαφέροντα,
Πώς κρίνεις τις παρατηρήσεις-οδηγίες του προπονητή σου, σου ασκούν ψυχολογική πίεση ;
Ο προπονητής μας φαίνεται πως είναι επαρκώς καταρτισμένος στη ψυχοσύνθεση νεαρών αθλητριών, συνεπώς ο τρόπος και ο τόνος με το οποίο με παρατηρεί  ή μου δίνει οδηγίες, όχι μόνο δεν με πτοούν αλλά με βοηθούν να γίνομαι καλύτερη.
Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους και φίλες του αθλητισμού;
Συνιστώ στον κόσμο που δεν γνωρίζει για το βόλεϊ, να επιδιώξει με κάθε τρόπο να έρθει σε επαφή με το άθλημα, επίσης προσκαλώ  τα παιδιά να ενταχθούν στα τμήματα βόλεϊ του Αριστέα, για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας για την στήριξη που μας παρείχαν τη φετινή σεζόν.

Ονοματεπώνυμο:  Ευαγγελία Δραγανούδη
Θέση : Διαγώνιος
Νο: 7
Ημερ. Γεν. : 27/06/1987
Υψος: 1,71
Γιατί επέλεξες το βόλεϊ ως το άθλημα με το οποίο ήθελες να ασχοληθείς;
Από τα σχολικά μου χρόνια και κυρίως στο Γυμνάσιο, με  καθοδηγητή τον γυμναστή  κ. Στέφανο  Χατζηκωνσταντίνου είχα την πρώτη μου επαφή με το βόλεϊ, στο οποίο με ενθουσίαζε ο δυναμισμός και η εκτόνωση που προσέφερε το πέρασμα της μπάλας πάνω από το φιλέ με άλμα (καρφί).  Στη συνέχεια με τη δημιουργία του Αριστέα μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ πιο εντατικά με το άθλημα.
Ποια η σχέση σου με τις με τις υπόλοιπες συμπαίκτριες ;
Η επικοινωνία με την συμπαίκτριες μου, θα έλεγα πως βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και θέλω να πιστεύω ότι ως μεγαλύτερη -ηλικιακά-  τους δίνω το σωστό παράδειγμα τόσο από πλευράς ήθους όσο και από πλευράς αγωνιστικότητας.
Πως αξιολογείς τα τμήματα υποδομών της ομάδας;
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια μικρή περιοχή, οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν επιδείξει μια αξιοζήλευτή δουλειά στα τμήματα υποδομών και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των παιδιών που απαρτίζουν τα ηλικιακά τμήματα, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Είμαι βέβαιοι ότι μέσα από την στοχευμένη δουλειά, σύντομα θα έρθουν και οι διακρίσεις.
Τι θα συμβούλευες στα παιδιά, που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό;
Οι γονείς είναι καλό να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τα παιδιά που αθλούνται, μαθαίνουν να ζουν ως αθλητές σε όλη τους τη ζωή. Υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής και ζουν με τις αξίες του αθλητισμού. Με τη συμμετοχή στα σπορ, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να έχουν ισότιμους κανόνες, κοινό στόχο και έτσι μαθαίνουν να συνεργάζονται, στοιχείο απαραίτητο στις μέρες μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου