Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτικής στη Φλώρινα

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης» η εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού
Σταυρού και Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτικής. Μέσα από μια σειρά ηλεκτρονικών παρουσιάσεων και videos οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ζωή και το έργο του Ιδρυτού του Ερυθρού Σταυρού  Ερρίκου Ντυνάν καθώς και της θεμελιώτριας της Νοσηλευτικής  ως επιστήμης και τέχνης Φλώρενς Ναϊτηγκέηλ. Παρουσιάστηκαν επίσης η ιστορία και οι δραστηριότητες  του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας αλλά και του Τμήματος ΕΕΣ Κοζάνης καθώς η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης και σύσφιξης των σχέσεων  των δύο Τμημάτων με αφορμή την παρουσία της χορωδίας των Εθελοντών του Τμήματος ΕΕΣ Κοζάνης η οποία με τις μελωδίες και τα όμορφα τραγούδια της χάρισε σ’όλους αξέχαστες στιγμές.
Τιμητική αναφορά έγινε στα πρόσωπα των εκλιπόντων μελών του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας Ανδρέα Μπέικο, πρόεδρο, Γεώργιο Λαβασίδη γραμματέα, ιδιαιτέρως δε στον αντιπρόεδρο Θέοδωρο Βόσδου, από τον πρόεδρο του τμήματος κ.Δημήτριο Ρίζο καθώς και από την πρώην εκπαιδεύτρια κ.Ευφρ.Κατσιούλη-Παπαϊωάννου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως π.Σωτήριος Παρδάλης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης. Όλοι τους αναφέρθηκαν  ιδιαιτέρως  στον Θέοδωρο Βόσδου τιμώντας έτσι την μνήμη του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος, πλήθος εθελοντών καθώς και πολλοί φίλοι και συμπαραστάτες  του έργου του Ερυθρού Σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου