Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πρωτοβουλία σωματείων για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε απελπιστικά όρια, που διαμορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών υγείας, τραγικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, που καταβάλει καθημερινά
υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Αυτή η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε σήμερα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια πολιτική περικοπών, έχει δώσει μόνο μισό μήνα της επιχορήγησης στα νοσοκομεία. Στην ίδια πεπατημένη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις η σημερινή ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις, χωρίς βέβαια την έγκριση των απαραίτητων πιστώσεων από το υπουργείο οικονομικών. Μέχρι στιγμής το μόνο που υπάρχει είναι η ΠΥΣ για 1.095 προσλήψεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Για να ξεφύγει η λειτουργία των νοσοκομείων από το όριο ασφαλείας χρειάζονται προσλήψεις τουλάχιστον 6.000 γιατρών και 25.000 μη ιατρικό – πρωτίστως νοσηλευτικό προσωπικό.
Το Νοσοκομείο της Φλώρινας, επίσης έχει πάρει τραγικά μειωμένη επιχορήγηση (περίπου 260.000 μέχρι τον Ιούνιο του 2015) και αν συνεχιστεί αυτό δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη λειτουργία του. Ήδη λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (παιδιατρική, ορθοπεδική, μονάδα τεχνητού νεφρού κλπ). Επίσης, τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως απαιτούν οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της Φλώρινας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό. 
Το Σωματείο Εμπορικών – Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΜΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (ΟΓΕ), ο Αγροτικός Σύλλογος Φλώρινας (ΠΑΣΥ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλούν σε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 9 το πρωί. 
Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της κινητοποίησης  που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλες της πόλης της Ελλάδας (στη Φλώρινα στην Κεντρική Πλατεία στις 8μμ) με αιτήματα την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου