Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου του ΟΕΕ

Η συμφωνία, που επήλθε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, περιλαμβάνει σκληρά υφεσιακά μέτρα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, δεδομένης της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Περιέχει, όμως, και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει τόσο
πολύ ανάγκη η οικονομία, και οι οποίες θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολυπόθητη επανεκκίνηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Η εφαρμογή αυτών των δομικών αλλαγών είναι υψίστης σημασίας για δύο λόγους :
Πρώτον, διότι θα αποκαταστήσουν την πληγείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να ανοίξει η ροή του πακέτου Γιούνκερ και άλλων αναπτυξιακών πακέτων, που θα βοηθήσουν σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω υγιών επενδυτικών σχεδίων και ορθής κατανομής, τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ.
Δεύτερον, γιατί είναι απολύτως απαραίτητες για να επιστρέψουμε και να διαμορφώσουμε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, συζήτηση η οποία έχει επανέλθει έντονα στο δημόσιο διάλογο και σε θεσμικό επίπεδο.
Για να εφαρμοστούν και να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να πειστούν πρωτίστως οι πολίτες για την αναγκαιότητά τους. Και, για να γίνει αυτό, πρέπει να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλα αυτά.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, και κυρίως οι ασκούντες την εκτελεστική εξουσία, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα, μέσα στη μεταπολίτευση.
Ας δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε αυτά να είναι τα τελευταία υφεσιακά μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε.
Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου