Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Κανονικά η εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλειο


Καθησυχάζοντας όλους τους φίλους των «Πρεσπών» σας κάνουμε γνωστό πως η αποψινή εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλειο θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς αναμένεται βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες.
Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα:


ΩΡΑ 9:00 μ.μ.
Πρώτο μέρος
«Αρχαίο Αίμα»
Μια παράσταση σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου και κείμενα του Κώστα  Γεωργουσόπουλου, επιλεγμένα από αρχαίες τραγωδίες των Αισχύλου, Ευρυπίδη και Σοφοκλή. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Τις τραγικές ηρωίδες ενσαρκώνουν οι Λήδα Πρωτοψάλτη (Εκάβη), η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κλυταιμνήστρα), η Μάνια Παπαδημητρίου (Ηλέκτρα) και η Βίκυ Παπαδοπούλου (Κασσάνδρα).
Το χορό των πέντε γυναικών αποτελούν οι Ηρώ Σαΐα  (κορυφαία) και οι ηθοποιοί Χλόη Μάντζαρη, Δομινίκη Μητροπούλου, Ζωή Μυλωνά και Αντιγόνη Φρυδά.
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Δάφνη Βαλέντε. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 5 λεπτά.

ΩΡΑ 10:15 μ.μ.
Δεύτερο μέρος
Συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico
Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει το δικό της στίγμα για τις «Κυρίες των Λιμνών». Τραγουδάει για τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Τα τραγούδια διατρέχουν την πανίδα και τη χλωρίδα όλων των γειτονικών λαών. Εκφράζουν τη γυναίκα από τα αρχέγονα χρόνια. Τη γυναίκα που αγαπά την ειρήνη, δε θέλει τον πόλεμο, αγαπά τη ζωή και θέλει να ομορφύνει τους ανθρώπους με τη χαρά, το τραγούδι, τον έρωτα και τη δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου