Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου της «Ενότητας – Συνεργασίας»

Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να ωραιοποιεί τα πάντα μέσω των δελτίων τύπου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δηλαδή όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα.
Και όμως τρέχει και με το παραπάνω.
Στη τελευταία συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου, η μείζονα αντιπολίτευση  αποχωρήσαμε αφού πρώτα διαφωνήσαμε κάθετα με συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής που απαξιώνουν και υποτιμούν τους συνδημότες μας.
Όσο και να θέλει το Προεδρείο του Δ.Σ. να αποκρύπτει με τα συγκεκριμένα δελτία τύπου τις αληθινές συνθήκες και αυτά που διαδραματίζονται στα Συμβούλια, εμείς δε θα το επιτρέψουμε.
Το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την τροποποίηση του οργανισμού του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, ώστε να συμπεριληφθούν στον Οργανισμό οι νεοϊδρυθείσες δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
Στην ίδρυση των ΚΔΑΠ όχι μόνο συμφωνήσαμε αλλά συνεισφέραμε με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό για το βόλεμα των ημετέρων.
Ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων εργασίας, προσλήψεων δηλαδή, έστω και ορισμένου χρόνου, εν κρυπτώ, χωρίς να δημοσιοποιηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πτυχιούχους ανέργους του Δήμου μας.
Σκοπός και αποτέλεσμα;
Οι προσληφθέντες είναι παιδιά και συγγενείς δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του κ. Βοσκόπουλου, οποίος βέβαια αρκεί να  γίνει το δικό του, αδιαφόρησε ακόμα και για το πως θα πληρωθούν αφού η δαπάνη δεν είναι επιλέξιμη εξαιτίας της διαδικασίας.
Αυτή η ιδιοκτησιακή αντίληψη της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς και την παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.
Το 4ο θέμα αφορούσε την ανάθεση υλοτομίας της συστάδας 5Β στην Τ.Κ. Πολυποτάμου.
Η συστάδα με προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του κ. Βοσκόπουλου είχε ανατεθεί σε συγκεκριμένο αρεστό δασικό συνεταιρισμό.
Κατά της απόφασης κατέθεσαν προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 2 άλλοι δασικοί συνεταιρισμοί του Πολυποτάμου και δικαιώθηκαν.
Έτσι ο Δήμαρχος στην εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος μας κάλεσε να ανακαλέσουμε την προηγούμενη απόφαση, να αποφασίσουμε ότι είναι αναγκαία η ανάθεση για υλοτόμηση της συστάδας και ω του θαύματος να τη δώσουμε πάλι στον ίδιο για τον οποίο μας ζητούσε προ ολίγων λεπτών να ανακαλέσουμε την προηγούμενη απόφαση, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κατοίκους του Πολυποτάμου που συμμετέχουν στους άλλους δασικούς συνεταιρισμούς.
Αυτοί που νομίζουν ότι θα νέμονται την εξουσία κατά το δοκούν, χωρίς να τους αγγίζει και να υπολογίζουν κάθε έννοια  ηθικής και δικαιοσύνης θα μας βρίσκουν απέναντι.
Χωρίς άλλα λόγια, αυτός είναι ο Δήμαρχος Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου