Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η Θεατρική παράσταση ’’Φωνάζει ο Κλέφτης’’ στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών «Αλκυονίδες» στη Λεβαία

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του συλλόγου γυναικών Λεβαίας «Αλκυονίδες», για την παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» , που παρουσίασε προ δύο μηνών στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, οι ηθοποιοί επιστρέφουν επι σκηνής, για
να ερμηνεύσει εκ νέου την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά,τούτη τη φορά στην αίθουσα του συλλόγου, την Κυριακή (8/11) στις 18:00.
Τα μέλη της ομάδας αναμένεται να χαρίσουν άπειρες στιγμές χιούμορ, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι λίγα μέσα και μπόλικο μεράκι είναι αρκετά για να παραχθεί πολιτισμός.

Συντελεστές της Παράστασης
Ηθοποιοί:
Λία: Μελίδου Ερμιόνη
Τιμολέων: Μπουτάση Ιωάννα
Σόλων: Αμπεριάδου Αθηνά
Λέλα: Χαραλαμπίδου Χριστίνα
Αντώνης: Τσιναρίδου Ελισάβετ
Υπηρέτρια: Τσιναρίδου Φωτεινή
Διοικητής: Γκουβερη Ευδοκία
Υπαστυνόμος: Αγγελάκη Αντωνία
Σκηνοθεσία: Τσιναρίδου Ελισάβετ
Μουσική επιμέλεια: Σίσκος Ξενοφών
Μακιγιάζ: Σαριγιαννίδου Μελίνα
Βίντεο-παρουσίαση: Μορφίδης Παναγιώτης

Το ιστορικό
Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντέρ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η υπόθεση
Οι συντελεστές της παράστασης μεταφέρουν στην σκηνή την ιστορία του Τιμολέοντα Λάμπρου, ενός φτωχού και τίμιου λογιστή, ο οποίος επιβραβεύεται για την κίνησή του να παραδώσει ένα χαμένο πορτοφόλι στον στρατηγό Σόλωνα Καραλέοντα και προσλαμβάνεται από τον στρατηγό.
Εργαζόμενος στον οργανισμό, όπου τον προσέλαβε ο στρατηγός, ανακαλύπτει μεγάλες καταχρήσεις από ομάδα καταχραστών με επικεφαλής τον κουνιάδο του στρατηγού, Αντώνη Παπαδόπουλο. Όταν, όμως, αποκαλύπτει την αλήθεια, ο αδίστακτος καταχραστής κλέβει τα λογιστικά βιβλία και μηνύει τον λογιστή ως συκοφάντη. Τελικά η σύζυγος του Στρατηγού Λία  αποφασίζει να λύσει τη σιωπής της, αποκαλύπτει την αλήθεια και έτσι ο τίμιος λογιστής δικαιώνεται!

Ρεπορτάζ
Γιώργος Θεοχαρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου