Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πανεργατικός ξεσηκωμός τώρα!!! Μαζικός αγώνας οργής και ανατροπής

Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όλοι στην απεργία της 4 Φλεβάρη και στις διαδηλώσεις.
 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που ψήφησε μαζί με τα άλλα κόμματα (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΆΜΙ,) το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατ εντολή
της Ε.Ε-ΔΝΤ, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, προσπαθεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που διαλύει ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση, , μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς μέχρι τα βαθειά γεράματα.
Με τον νόμο αυτό επιχειρείται:

  • το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στα μικρομεσαία στρώματα και στα ήδη φτωχοποιημένα.
  • Η σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας! Δουλειά λοιπόν μέχρι το θάνατο, αν φυσικά βρεις δουλειά με επίσημη ανεργία 27% και στους νέους 60%.
  • η μετατροπή των συντάξεων σε επίδομα για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους,.
  • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η ενοποίηση προς τα κάτω όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νέα λεηλασία των τελευταίων αποθεματικών τους.
  • την απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα και με το προϋπολογισμό του 2016. 
  • Το κράτος θα εγγυάται μόνο την «εθνική σύνταξη» πείνας των 384 € (και αυτή με την προϋπόθεση της ανάπτυξης). Το υπόλοιπο μέρος θα είναι “ανταποδοτική”. Θα υπολογίζεται με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης με βάση τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία.
  • Δίνουν τους εργαζόμενους βορρά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για όσους τουλάχιστον μπορούν και για ότι μπορούν να ασφαλιστούν.

Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και τη μετανάστευση. Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες Για αυτούς και τα κέρδη τους άλλωστε γίνονται όλα!
Τα μέτρα  τα ψήφισαν  όλοι μαζί  με τα μνημόνια όλα αυτά τα πέντε χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντες. Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των αποθεματικών των  ασφαλιστικών ταμείων, στα χρηματιστήρια στα δομημένα ομόλογα τους με το κούρεμα του PSI και σκούπισαν ότι απέμεινε για να πληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια. 
Αγώνας ταξικός και ανατρεπτικός στα χέρια των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς
Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια του συμβιβασμού και της υποταγής που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ  αλλά και των μεγάλων Ομοσπονδιών
Δεν μπορούμε επίσης να στοιχηθούμε πίσω από τις ηγεσίες των  ΤΕΕ, των Δικηγορικών Συλλόγων, των εμποροβιοτεχνών κλπ. Αυτοί φωνάζουν για να μην πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά να πληρώσουμε εμείς. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης. Να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες.
Παλεύαμε για:
1. Να ηττηθεί η αντιδραστική ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των αστικών μνημονιακών κομμάτων και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ.
2.Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια.
3.Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
4.Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο ηλικίας τα 60 χρόνια, τα 55 για βαριά – ανθυγιεινά επαγγέλματα και για γυναίκες 
5.Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, χτύπημα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας, σταθερές σχέσεις εργασίας.
6.Να γυρίσουν πίσω όλα τα κλεμμένα, ασφαλιστικά ταμεία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
7.Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.
8.Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.
9.Παύση πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
10.Τα ασφαλιστικά δικαιώματα πάνω και ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. 

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου