Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική «Ο Γαλαξίας μου»

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας και την μη κερδοσκοπική εταιρεία WRO Hellas διοργανώνουν τον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με το διαγωνισμό δίνεται η
δυνατότητα σε περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην Φλώρινα, την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Ο Διαγωνισμός με θέμα «Ο Γαλαξίας μου», έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μου».
Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τους αυτοματισμούς και την ρομποτική κατασκευή, τον εικονικό κόσμο, και την παρουσίαση. Η πρώτη βραβευμένη ομάδα του Περιφερειακού Διαγωνισμού θα συμμετέχει στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 Μαρτίου 2016.

Έντυπο γονικής συγκατάθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου