Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τοποθέτηση Κ.Σέλτσα στην Επιτροπή Περιφερειών για τον αναπτυξιακό νόμο, το δασικό νομοσχέδιο και το θέμα της πρόσβασης και της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

Την 9/3/2016, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών ο Βουλευτής Σέλτσας έκανε παρέμβαση όπου έθιξε κυρίως τα παρακάτω θέματα:

1. Η προσπάθεια των ορεινών και ακριτικών περιοχών να αναπτυχθούν και οι δυσκολίες που μπαίνουν από τον αναπτυξιακό νόμο. Το παράδειγμα του Ξινού Νερού και μια πρόταση για το υπουργείο να συμπεριληφθούν μονομετοχικές δημοτικές επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό.
2. Μια κριτική στο ν/σ Καποδίστριας που δε βοήθησε στην υπόθεση των τηλεθερμανσεων.
3. Η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας. Κριτική στον ασύνδετο σχεδιασμό των έργων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
4. Δασικοί συνεταιρισμοί: Τι πρέπει να προσέξει το Υπουργείο για να βοηθηθούν οι μικροί αλλά σημαντικοί από άποψης δασικού όγκου δήμοι και κοινότητες της Δυτ.Μακεδονίας.
5. Θέματα πρόσβασης στην περιοχή. Καμπανάκι κινδύνου για το δρομολόγιο Αθήνα- Κοζάνη- Καστοριά και προτεινόμενες λύσεις για την πρόσβαση στις Πρέσπες και τη Βίγλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου