Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Με Φόντο το Πρωτάθλημα Ερμής Αμυνταίου και Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα στο ΔΑΚ Αμυνταίου

Πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣ Φλώρινας δύο ομάδες από τον Δήμο Αμυνταίου, Ερμή Αμυνταίου και Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα, θα διεκδικήσουν το στέμμα του πρωταθλητή.  
Το αδιαχώρητο αναμένεται να
επικρατήσει το Σάββατο 23/4 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, όπου στις 16:30 ο Ερμής Αμυνταίου θα υποδεχτεί τον Μακεδονικό Αγίου Παντελεήμονα, για την τελευταία αγωνιστική των πλει-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Φλώρινας.
Το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα την είσοδο στους αγώνες κατάταξης με τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Κοζάνης , Καστοριάς και Γρεβενών, όπου μέσα από ένα νέο μίνι πρωτάθλημα, θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Στο βαθμολογικό πίνακα ο Μακεδονικός (18 βαθ.) έχει προβάδισμα 3 βαθμών έναντι του Ερμή (15 βαθ.), κάτι που σημαίνει ότι το Σάββατο οι παίκτες του Στέλιου Νταμπίζα θα αγωνιστούν για δύο αποτελέσματα ,καθώς και με ισοπαλία θα διατηρήσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τον Ερμή, ο οποίος μόνο με νίκη -ανεξαρτήτως σκορ- θα στεφθεί πρωταθλητής.
Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο εφέσεων της Ε.Π.Ο. αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει απόφαση για την ένσταση που είχε καταθέσει ο Αίαντας Αμμοχωρίου σε βάρος του Ερμή Αμυνταίου, για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Μαργιορίδη στο μεταξύ τους παιχνίδι, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, λόγω του διπλώματος προπονητικής που κατέχει. 
Έτσι σε περίπτωση που η απόφαση έχει αρνητική εξέλιξη για τον Ερμή, ο Μακεδονικός θα στεφθεί πρωταθλητής ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα πλει-οφ. Οι άνθρωποι του Ερμή, θεωρούν ότι η ένταση υποκινήθηκε σκόπιμα από τον Μακεδονικό (όπως ανέφερε σε σχετική επιστολή, ο πρόεδρος του Ερμή Παύλος Λαζαρίδης), καθώς έχει έννομο συμφέρον, εν τούτοις  δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης μετά και την απορριπτική απόφαση από της πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας. 
Βαθμολογία
1.      Μακεδονικός Αγ. Παντελεήμονα 18
2.      Ερμής Αμυνταίου 15
3.      Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας 2   
4.      ΠΑΣ Φλώρινα 1
Ο προπονητής του Ερμή Αμυνταίου Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και παρά τη κρισιμότητα του αγώνα δεν υπάρχει άγχος, καθώς έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν ένα αποτέλεσμα, με κυριότερο την τύχη, την οποία ελπίζουμε να έχουμε μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ότι οι φίλαθλοι θα χαρούν το θέαμα που προσφέρουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των ικανοτήτων των δύο ομάδων. Σε κρίσιμα παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου , δεν υπάρχουν φαβορί, θεωρώ ότι η ομάδα που θα έχει πιο καθαρό μυαλό και θα σημειώσει τα λιγότερα λάθη, θα φτάσει στο στόχο της. Εμείς παρά το γεγονός ότι ευνοούμαστε και με την ισοπαλία θα κυνηγήσουμε τη νίκη, γι΄ αυτό το καλούμε τους φίλους της ομάδας να στηρίξουν τις προσπάθειες μας, όπως έκαναν καθ’  όλη τη διάρκεια της χρονιάς». Σχολίασε με τη σειρά του ο τεχνικός του Μακεδονικού Στέλιος Νταμπίζας.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 2 ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
*ΠΑΣ Φλώρινα   1-2
*Μέγας Αλ. Φλώρινας  0-1
Μέγας Αλ. Φλώρινας  5-0
ΠΑΣ Φλώρινα 2-1
*Μακεδονικός 1-1
Ερμής Αμυνταίου 1-1
ΠΑΣ Φλώρινα 1-0
Μέγας Αλ. Φλώρινας  4-1
*Μέγας Αλ. Φλώρινας  1-3
*ΠΑΣ Φλώρινα   0-2
Μακεδονικός
*Ερμής Αμυνταίου
12-3
10-3
Με αστερίσκο * σημειώνονται τα εκτός έδρας αποτελέσματα

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ ΠΛΕΙ-ΟΦ
Ερμής Αμυνταίου
Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα
Κωνσταντινίδης 3
Ηλιάδης 2
Συμεωνίδης 2
Πατίτσης
Χαιτίδης
Γώγος
Φασούλας
Μαργιορίδης


Μαρκόπουλος 3
Ρωμαίος 3
Παπανικολάου 2
Λίτσος
Γιορετσίδης

Σύμφωνα με την προκήρυξη, Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον Πρωταθλητή/ές τους έως τις 29.04.2016, για τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Οι ομάδες της Δυτική Μακεδονίας απαρτίζουν τον 4ο όμιλο

Αναλυτικά το  πρόγραμμα   
1η  αγωνιστική 15/05
Ε.Π.Σ. Κοζάνης  – Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ε.Π.Σ. Φλώρινας   – Ε.Π.Σ. Γρεβενών

2η  αγωνιστική 18/05
Ε.Π.Σ. Γρεβενών  – Ε.Π.Σ. Κοζάνης
Ε.Π.Σ. Καστοριάς  – Ε.Π.Σ. Φλώρινας

3η  αγωνιστική 22/05
Ε.Π.Σ. Καστοριάς  – Ε.Π.Σ. Γρεβενών
Ε.Π.Σ. Φλώρινας – Ε.Π.Σ. Κοζάνης

4η  αγωνιστική 25/05
Ε.Π.Σ. Καστοριάς –  Ε.Π.Σ. Κοζάνης
Ε.Π.Σ. Γρεβενών  –  Ε.Π.Σ. Φλώρινας-

5η  αγωνιστική 29/05
Ε.Π.Σ. Κοζάνης –  Ε.Π.Σ. Γρεβενών
Ε.Π.Σ. Φλώρινας  – Ε.Π.Σ. Καστοριάς

6η  αγωνιστική 05/06
Ε.Π.Σ. Γρεβενών  – Ε.Π.Σ. Καστοριάς
Ε.Π.Σ. Κοζάνης –   Ε.Π.Σ. Φλώρινας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Θεοχαρίδης

1 σχόλιο:

  1. Μήπως η απόφαση της ένστασης έχει εκδοθεί, αλλά ο αγώνας πρέπει να γίνει για να γεμίσουμε τα ταμεία μας; για να πληρωθούν διαιτητές, γιατροί, παρατηρητές etc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή