Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Διεξαγωγή Τριήμερης Άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Προσωπικού, πραγματοποίησε τριήμερη άσκηση ετοιμότητας από την Δευτέρα 18 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. 

Το πρόγραμμα τις εκπαίδευσης την Δευτέρα 18/4/2016 περιελάμβανε την διεξαγωγή άσκησης πεδίου στο Γυμνάσιο Βεύης, όπου σύμφωνα με το σενάριο, η Π.Υ. Φλώρινας εκλήθη να αντιμετωπίσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην αίθουσα υπολογιστών του Γυμνασίου και να απεγκλωβίσει ένα άτομο από τον καιόμενο χώρο. Παράλληλα με την διεξαγωγή της άσκησης πραγματοποιήθηκε και εκκένωση της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, μετά το πέρας της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ενημέρωσε τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου Βεύης για την χρήση των φορητών πυροσβεστήρων, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να κάνουν χρήση αυτών σε κατάσβεση πραγματικής πυρκαγιάς.
Την Τρίτη 19/4/2016 το προσωπικό της Π.Υ. Φλώρινας μετέβηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Η.Σ. Μελίτης όπου ενημερώθηκε από τον Τεχνικό Ασφαλείας για τη δομή και την λειτουργία του σταθμού και περιηγήθηκε σε όλους τους επικίνδυνους χώρους της μονάδας. Η επίσκεψη αυτή είχε σαν σκοπό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί το προσωπικό της Π.Υ. με τους χώρους της εγκατάστασης, να προάγει την συνεργασία με τον Α.Η.Σ Μελίτης και παράλληλα να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων της μονάδας.
Την Τετάρτη 20/4/2016 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση - εκπαίδευση του προσωπικού στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Φλώρινας από εκπρόσωπο  του Ε.Κ.Α.Β. σε θέματα απεγκλωβισμού ατόμων από τροχαία ατυχήματα και στην παροχή Α’ Βοηθειών. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Auto Soumpasis όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή για τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιών σε αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο, με φυσικό αέριο καθώς και σε υβριδικά αυτοκίνητα. Έγινε ολοκληρωμένη παρουσίαση των συστημάτων αυτών καθώς και των εξαρτημάτων που τα απαρτίζουν.
Η τριήμερη άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας του πυροσβεστικού προσωπικού.

Η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα στον Διευθυντή του Γυμνασίου Βεύης, στο διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας και στο Α.Τ. Βεύης, στο Ε.Κ.Α.Β. Φλώρινας, στον Διευθυντή του Α.Η.Σ. Μελίτης καθώς και στον Γενικό Διευθυντή της Auto Soumpasis.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας
Ιωάννης Ε. Μιαούλης
Επιπυραγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου