Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Νέο πρόγραμμα voucher για ανέργους στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Το Ε.Κ.Φ. σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε η υποβολή  αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για ανέργους έως 24 ετών του  Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος για ανέργους νέες/νέους έως 24 ετών με
τίτλο «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)»..
Για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση Θεωρητικής Κατάρτισης 120 ωρών (αμοιβή 5€/ώρα) και Πρακτικής Άσκησης 260 ωρών (αμοιβή 3€/ώρα) όπως και εξατομικευμένη ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη (5 συνεδρίες ανά ωφελούμενο). Η πρακτική θα γίνει σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και μέχρι 29-6-2016.
Μόλις 58 θέσεις για τους ανέργους νέες/νέους έως 24 ετών στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ (Μάρτιος 2016) στη Δυτική Μακεδονία είναι εγγεγραμμένοι 2.850 άνεργοι μέχρι 24 ετών, δηλαδή μόλις 1 στους 50 ανέργους θα έχει την δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), ανέλαβαν την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίη και σης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται σε 1.000 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση Θεωρητικής Κατάρτισης 120 ωρών και Πρακτικής Άσκησης 260 ωρών όπως και εξατομικευμένη ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη (5 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).
Η θεωρητική κατάρτιση θα υλοποιηθεί στα παρακάτω ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:

  • Web development
  • Mobile development
  • Cloud computing
  • Digital Marketing
  • Web Design
  • Robotics
  • E-commerce

Προβλέπεται η Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 1992 και έπειτα έως 29-6-1998.
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία του ΕΚΦ στο τηλέφωνο:2385046903

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου